Business

Mobilabonnementer kan variere rigtig meget i pris, og det kan være svært at finde hoved og hale i det hele.

Virksomhed

Mobilabo.dk

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

E-mail

info@mobilabo.dk

Webside

https://mobilabo.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Din mobilregning er til forhandling

Betaler du for meget for et mobilabonnement, du ikke rigtigt bruger? Eller vil du gerne have mere taletid uden at blive ruineret? Har du svært ved at gennemskue junglen af tilbud, og om de der ekstra fordele overhovedet er smarte? Så læs med her, hvor vi giver dig nogle nemme tips til at få et mobilabonnement, der passer til dine behov.

Konkurrence giver gode priser

Der er reklamer for billige mobilabonnementer, fri data i EU, tilbud på nye Samsung-modeller og meget mere i den dur, uanset hvor man kigger hen. I busskuret, de larmende reklamer på morgen-tv og blinkende bannere på hjemmesider, hvor du prøver at købe noget andet.

Det er ikke til at slippe for reklamer fra telebranchen, og derfor bliver vi hele tiden tvunget til at forholde os til vores eget mobilabonnement. Det er faktisk heller ikke så skidt endda, for det betyder nemlig, at vi ikke behøver at være bange for at skifte til et andet selskab, hvis de kan tilbyde os bedre vilkår. Konkurrencen er enorm i denne branche, og priserne kan hurtigt ændre sig til din fordel.

Det gælder dog mest, hvis du er ny kunde. Hvis du har haft det samme selskab i længere tid, betaler du med stor sandsynlighed det samme beløb, som du gjorde, da aftalen blev oprettet. Det behøver du dog slet ikke.

Kast dig ud i forhandlingen

Hvis du opdager, at nye kunder har bedre vilkår eller betaler mindre, end du gør, skal du endelig tage fat i dit mobilselskab. Det er selvfølgelig i deres interesse at beholde dig som kunde, og derfor er der ret gode chancer for, at de vil forbedre din aftale betydeligt.

Hvis du ikke kan se, at nye kunder eller andre selskaber får markant bedre aftaler end din, kan du imidlertid stadig forsøge at få en bedre aftale i hus. Til at starte med kan det virke grænseoverskridende at prutte om en pris, der annonceres som om den ikke er til forhandling. Men ligesom hos tandlægen, brugtvognsforhandleren og havemanden, der anlægger dine staudebede, kan du sagtens tillade dig at prutte om prisen på dit mobilabonnement.

Den eneste ulempe ved at forhandle om prisen er, at du bagefter kommer til at ærgre dig over al den tid, hvor du betalte den oprindelige pris uden at kny. Mobilselskabet tjener penge på, at du ikke forholder dig kritisk til dit abonnement og troligt betaler hver måned, så du behøver ikke have nogen kvaler ved at stille spørgsmålstegn ved deres oprindelige pris.

Du må gerne prutte om prisen

I Danmark har vi en tendens til at være meget artige, når det kommer til betaling og prissættelse af ydelser. Måske er du bange for at virke uhøflig, hvis du beder om en reduktion af prisen, men de fleste medarbejdere synes kun det er morsomt at forhandle om priser. De fleste er jo uddannede sælgere, så du kan være sikker på, at de vil gøre alt, hvad de kan for at modstå dine argumenter.

Som nordjyder er de fleste jo desuden vant til, at den første pris der nævnes, ikke er andet end et udgangspunkt for den videre forhandling. Derfor kan du roligt kaste dig ud i forhandlinger om dit mobilabonnement, men du skal gøre din research først. Når du ved, hvad nogenlunde samme abonnement koster hos konkurrenterne, kan du bedre vurdere, om det rent faktisk er et godt tilbud, medarbejderen giver dig.

Vær på den sikre side

Hvis du får et tilbud, som du finder interessant, kan du med fordel bede medarbejderen om at sende dig en mail med tilbuddet, så du kan kigge det igennem i ro og mag derhjemme. På denne måde kan du vende tilbage senere, hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du er utilfreds med i aftalen.

Hvis du accepterer aftalen med det samme efter en lang og grundig forhandling om vilkår og priser, kan du risikere, at du har mistet overblikket undervejs. Det er rigtigt ærgerligt at komme hjem med en dårlig aftale, når du har sat dig grundigt ind i stoffet, så bed om at få vilkårene på skrift, så du kan læse det grundigt igennem.