Hjallerup Kirke fejrede Valentins aften med et arrangement med fokus på kærligheden

HJALLERUP: Valentinsdag kan for mange være noget amerikansk, nymodens pjat, der i bund og grund kun tilgodeser blomsterbutikkernes mulighed for at sælge røde roser eller chokoladefabrikantens chance for at øge og forsøde fortjenesten.

Hjallerup Kirkes præster kom fredag aften med et bud på, hvad Valentinsaften i stedet burde handle om. En aften, hvor ægtepar i alle aldre fik mulighed for at nyde et par timer, hvor der var plads og ramme til at gå ind i, hvorfor de er sammen, hvad der er vigtigt for dem som kærester og ægtepar, og ikke mindst hvad der egentlig gjorde, at de forelskede sig i hinanden.

Et af de deltagende par var Charlotte Hove og Claus Jørgensen fra Hjallerup.

- Det var med lettere spænding og nysgerrighed, at vi meldte os, for kan man som et halvgammelt ægtepar, der har været gift i mere end 25 år, tilmelde sig og endda få noget ud sådan noget nymodens noget, spørger de, og giver straks svaret:

- Sådan et Valentinsarrangement rammer lige nøjagtigt ind i, hvad ethvert nyere eller lidt ældre parforhold har brug for. Et par timers fortrolighed, hvor mobiltelefonen er slukket, hvor ungerne ikke forstyrrer, og hvor vi kan koncentrere os om at sætte fokus på tosomheden samt ikke mindst kigge hinanden dybt i øjnene og reflektere over nogle af de store spørgsmål om parforholdet, understreger de.

- Vi blev budt ind i det nye kirkehus, hvor der var skabt hyggelig stemning med små romantisk dækkede borde fyldt med hjerter. Til smuk og afdæmpet klavermusik leveret af pianist Jørn Hald fandt vi vores plads. Rundt omkring os sad syv andre forventningsfulde og spændte par, der nok ligesom os selv var lidt usikre på, hvad vi egentlig havde meldt os til. Første del af arrangementet var et spændende oplæg af familieterapeut Gurli Thomassen, der gjorde os bevidste om kærlighedens fem sprog. Foredraget blev krydret med små øvelser, ledsaget af et glas vin eller en sodavand, og her skulle vi undervejs svare på nogle spørgsmål om vores partner. Her var det både fascinerende og samtidig lidt tankevækkende, at vi efter så mange års ægteskab stadig kunne blive overrasket over, hvilket kærlighedssprog vores partner egentlig er mest optaget af, siger de begge samstemmende.

- Senere blev der serveret dejlig tapas og vin, og vi fik nu en række kort med spørgsmål, som vi kunne drøfte med vores partner. Ja, man kan stadig blive lidt rød i kinderne og blufærdig, når man sidder og kigger sin elskede dybt i øjnene og fortæller ham/hende, hvad det var, man forelskede sig i, eller hvad det er ved ham/hende, man tænder mest på. Men sundt er det, for hvornår er det lige, at vi finder tid til netop dette i en fortravlet hverdag, der ofte går op i lange arbejdsdage, afhentning af børn, madlavning, fordybelse i iPaden eller computeren. Vi kender alt for godt det daglige hamsterhjul, der kører dag ud og dag ind, hvor vi alt for ofte glemmer at stoppe op og mærke, hvor vi er henne i forhold til hinanden som ægtepar eller kærester.

- Aftenen sluttede med, at de to lokale præster, Ivana Høgagard og Marie Kirketerp, læste nye og gamle kærlighedstekster op, understøttet af pianistens smukke ballader. Vi forlod kirken hånd i hånd lidt småfnisende og opdagede, at vi var slet ikke færdige med at snakke og lære hinanden endnu bedre at kende. For det er jo netop det, det hele handler om. At blive ved med at interessere sig for hinanden som par. At lytte og forstå hinanden. Vi sender vores bil på værksted hvert år. Køber alverdens sundhedsprodukter, og vi går til screeninger for alverdens sygdomme for ikke at blive bremset i det fysiske liv. Vi køber materielle goder i håb om, at det gør os lykkelige, men intet af det er noget værd, hvis vi ikke har det godt med det menneske, vi er sammen med. Derfor synes vi, at Hjallerup Kirkes initiativ er helt fantastisk. Vi kunne drømme om, at alle parforhold tager imod en sådan mulighed for at pleje forholdet og håber, at Hjallerup Kirke fremover vil lave lignende arrangementer, der kan være med til at sætte fokus på nogle af livets andre store spørgsmål, slutter Charlotte Hove og Claus Jørgensen deres tilfredse beretning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...