I BYEN: Fritidsklubben i Dronninglund har flyttet sine aktiviteter ud under åben himmel

DRONNINGLUND: Fritidsklubben i Dronninglund må som andre institutioner i disse tider tilpasse sig nye måder at afholde klub på. Man må være sammen, men gøre alt for, at der ikke sker smittespredning. Derfor foregår de fleste af klubbens aktiviteter udendørs under temaet ”Udeliv & Udeleg”.

- Da vi genåbnede klubben 20. april for 4. og 5. klasserne, var alle medarbejdere enige om, at det skulle gøres forsvarligt og under hensyn til de muligheder, vi råder over, fortæller klubleder Mette Odderskov.

- Vi valgte at ændre vores klub frem til 10. maj til en ren udeklub, når vejret ellers tillader det, fortsætter hun.

Fritidsklubbens gård og udearealer har derfor været gennem den helt store make-over, hvor udelegetøj er fundet frem, og et stort telt er rejst. Brændeskuret er fyldt op, trampoliner med plads til én person er sat op, og der står sprit overalt, så man kan rengøre overflader.

- Vi prøver at skabe en klubdag, hvor håndvask og rengøring sker så naturligt som muligt, så børnene kan få lov til at være børn, uden vi taler Corona som fast samtaleemne. Selvfølgelig er vi klar til at snakke, hvis børnene har spørgsmål, siger klublederen og fortsætter:

- Det har været en stor omstilling for både børn og ansatte, men alle møder dagen med positivt og optimistisk sind. Det er på sin egen måde en utrolig skøn oplevelse at observere børnene under disse nye rammer. Leg, røde kinder og duften af bål er blevet en del af hverdagen på en måde, som jeg ikke har set i den digitale tidsalder. Hvor vi tidligere havde børn, som var meget glade for skærmtid, ser vi dem nu i fuld firspring ude i gården, hvor de leger, nyder fællesskabet og griner over de mange nye måder, en dag kan bruges til. Vi har altid brugt klubbens udearealer meget og nydt godt af udelegen, men alligevel ser vi, at nye værdier, som vi ikke tidligere har set, bliver optaget i børnenes vaner. Naturen og udendørs leg åbner for sanserne og giver børnene en langt større kropsbevidsthed end indendørs aktiviteter. Det er sundt for alle børn at mærke, siger klublederen.

Et fast punkt hver uge er ”Ugens gårdgæst”. Her inviteres en gæst til at komme på besøg ude i gården, hvor der holdes afstand, og alle retningslinjer overholdes. Første gæst var en professionel trommeslager, som spillede trommer på spande med børnene, og hvor alle gav den gas. I sidste uge havde klubben besøg af to vikinger, som kom med deres våben og udstyr for at fortælle børnene om udelivet i vikingetiden.

- Der blev bagt fladbrød over bål, og selv om vi ikke kunne drikke mjød, så blev der skålet i saftevand, fortæller klublederen.

- Midt i en tid, hvor hverdagen på mange måder er ny, er vi alle bare glade for, at Fritidsklubben er åben igen, selv om det kun er for en lille gruppe af børn. Børnene fra 6. og 7. klasserne er savnet, så hver fredag besøger en af vore ansatte børnene med en slikpose og et lille brev til hver af dem. Det sker selvfølgelig med sprit på hænderne imellem hvert besøg, og vi stopper naturligvis ved dørtærsklen. Vi skal huske på, at de alle sammen trænger til en hverdag, hvor de føler sig set, mødt og hørt, slutter klubleder Mette Odderskov.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...