40 procent af nordjyderne har mobilen lige ved hånden, når de sidder bag rattet

NORDJYLLAND: Sidste år døde 171 mennesker i trafikken, viser tal fra Vejdirektoratet. Og cirka hver tredje trafikulykke skyldes uopmærksomhed. Det har fået politikerne på Christiansborg til at stramme lovgivningen på området, så det fra 10. september i år nu koster en bøde på 1.500 kroner, en udbetaling på 500 kroner til Offerfonden og et klip i kørekortet, hvis man for eksempel bruger mobiltelefon, tablet eller GPS håndholdt under bilkørsel.

Den nye lovgivning kan vise sig at være særligt relevant for mere end hver tredje nordjyde, kan man læse i en undersøgelse fra forsikringsselskabet Codan. I undersøgelsen har man spurgt ind til nordjydernes kørevaner – og her svarer hele 40 procent, at de en gang imellem, ofte eller altid tjekker deres mobil, når de kører bil. Det er til trods for, at 80 procent mener, at det under ingen omstændigheder er i orden at tjekke mobilen, mens man kører.

Knap hver fjerde nordjyde har mobilen lige ved hånden under kørsel Mange af os er efterhånden blevet så vant til at tjekke GPS’en, så snart vi skal uden for lokalområdet, at vi har svært ved at undvære den lille hjælper. Det udelukker loven heldigvis heller ikke. Vi må fortsat gerne benytte os af en mobiltelefon eller GPS – dog kun så længe den er placeret i en fastmonteret holder eller kan styres via en stemmekommando.

Det skal særligt 16 procent af nordjyderne være opmærksomme på. I Codans undersøgelse svarer de nemlig, at de bruger mobilen til navigation, mens de kører, selvom den ikke sidder i en holder. Desuden svarer knap hver fjerde nordjyde også, at de generelt altid har mobilen liggende tæt på sig i bilen, frem for at have den placeret i et handskerum eller i en holder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...