EFTERSKOLE: Dronninglund Efterskole er populær og har på nuværende tidspunkt kun få ledige pladser til næste skoleår

Der tales så meget om det, vi ikke må, men på Dronninglund Efterskole, hvor man naturligvis også må indrette sig efter myndighedernes retningslinjer, kigger man mere på det, man må, end det man ikke kan i øjeblikket.

- Hverdagen fungerer, fortæller forstander Bitten Schjødt Kjær.

- Meget er anderledes, men vi arbejder hårdt på at bevare energien og niveauet. Vi kan godt lide at være impulsive, og det er lidt svært i øjeblikket. Vi skal jo hele tiden tænke på, hvor mange vi er. Før gjaldt det om at få så mange med som muligt og inkludere. Det går ikke i øjeblikket, og det kan godt give en træthed, men derfor er vi endnu mere forpligtede på som ansatte at give hinanden og eleverne nogle smil, så det hele ikke bliver for gråt. På hvert medarbejdermøde har vi faktisk et punkt, der hedder ”Ugens Lyspunkt”. Det betyder meget og kan være med til at forlænge glæden, siger Bitten Schødt Kjær.

Noget, der ikke glædede forstanderen, var den kendsgerning, at man i år var nødt til at aflyse Efterskolernes Dag i september. Dagen skulle have været en farverig festdag, hvor kommende elever kunne tage på inspirationstur ved alle landets efterskoler. Sådan blev det desværre ikke. Dagen blev aflyst grundet stigende smittetryk i hele landet, og Dronninglund var til og med et af epicentrene.

- På Dronninglund Efterskole elsker vi at skabe en helt særlig stemning med anderledes og kreative arrangementer. Både til interne arrangementer for eleverne og for udefrakommende gæster. Derfor var det heller ikke en fjern tanke, at planlægningen af Efterskolernes Dag skulle gøres til noget særligt for de nysgerrige sjæle. Man skal huske på, at det at gå på efterskole er lidt af en dannelsesrejse. De enkelte elever vil i løbet af et efterskoleår lære en hel masse omkring sig selv, og hvad de er i stand til at udrette. Fællesskabet kan virkelig mærkes her, og man kommer hurtigt til at føle, at man er blevet en del af noget større. Derfor havde vi i forbindelse med Efterskolernes Dag også udviklet en særlig oplevelse, hvor gæsterne ville opleve denne dannelsesrejse i en mere kompakt form, fortæller Bitten Schjødt Kjær.

Allerede inden efterskoleforeningen valgte at aflyse Efterskolernes Dag på landsplan, havde de på Dronninglund Efterskole taget beslutningen om at aflyse dagen grundet det høje smittetal i byen. Skolen havde mange tilmeldte til dagen, men man var ikke i tvivl om, at det var mere vigtigt at skabe en tryg dag både for det nuværende elevhold og gæsterne i huset.

- Efterskolernes Dag er en meget vigtig dag for efterskolerne, da det ofte er her, mange kommende elever finder ud af, hvilken efterskole de gerne vil gå på. Vi ville ikke risikere at udsætte nogen for smitte ved at holde et stort arrangement, selv om vi havde forholdsreglerne på plads, siger Bitten Schjødt Kjær. Fremtiden for Dronninglund Efterskole ser dog alligevel lys ud, for selv om Efterskolernes Dag blev aflyst, er skolen allerede fyldt til næste skoleår.

- Dronninglund Efterskole er blevet en meget eftertragtet skole. Normalt fylder mange efterskoler først op i foråret, men her på skolen har vi kun enkelte pladser tilbage til det kommende skoleår. Det er jo fantastisk. Vi har over de seneste år udviklet meget på vores tilbud, og det kan vi virkelig mærke en interesse for. Vi synes også, vi er blevet en stærkere efterskole. Det skyldes ikke bare corona, for vi har i det hele taget styrket os på flere fronter, så selv om det var ærgerligt, at Efterskolernes Dag ikke blev til noget, føler vi os virkelig stolte over, at vi står stærkt i en smuk by, siger forstanderen, og fortsætter:

- På Dronninglund Efterskole er vi vilde med at tænke anderledes og kreativt. Derfor afspejler både

undervisning og fritid altid en legende tilgang, som gør, at eleverne ser nogle andre vinkler af livet,

end de måske har været vant til. Her er der både plads til de dybe, de flagrende og sjove tanker, slutter forstander Bitten Schjødt Kjær.

Næste skoleår starter i august i 2021, hvor 100 nye elever allerede står klar til at blive en del af fællesskabet på efterskolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...