Initiativgruppen måtte tidligere melde ud, at planerne om et friplejehjem var droppet, men nu er finansieringen stort set på plads

ULSTED: Mens plejecentret Ulstedparken lukkede ned i fjor, så har der siden beslutningen blev lanceret i 2017 været arbejdet på at oprette et friplejehjem i Ulsted. Der har været et par bump undervejs, og sidste efterår meldte initiativgruppen ud, at planerne om et friplejehjem måtte droppes. Det var således ikke muligt at få økonomien på plads.

Men nu lykkes det tilsyneladende alligevel. I hvert fald er initiativgruppen klar til igen at lancere et projekt. Og denne gang er pengene stort set på plads.

Det var en tv-udsendelse på DR den 27. december i fjor, som atter satte skub i tingene. I udsendelsen fortalte Svend Kristensen om konsekvenserne ved det nu lukkede Ulstedparken og om, hvordan han i stedet måtte besøge sin mor på Fjordparken i Hals.

Tidligere byrådsmedlem i den hedengangne Møldrup Kommune, Jon Pugholm så udsendelsen. Han henvendte sig derefter til initiativtagerne i Ulsted med tilbud om hjælp til at etablere et friplejehjem. Jon Pugholm er kendt som lidt af en ildsjæl og har tidligere været initiativtager til et lignende projekt i Møldrup.

Via et skitseforslag fra arkitektfirmaet ATRA har Nykredit tilbudt at finansiere 88 procent af udgifterne til Ulsted Friplejehjem. Det svarer til godt 41,6 millioner kroner. Ifølge planerne skal det kommende friplejehjem kunne huse 24 beboere.

Den 23. april er der borgermøde i forsamlingshuset om sagen. Her gennemgås projektet i detaljer og der lægges op til stiftelsen af en støtteforening for det kommende friplejehjem. Borgermødet begynder klokken 19.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...