Borgere svarer på om, om det er en god idé, at der skal afsættes ekstra midler i skolen til de dygtigste elever

HALS: Regeringen vil afsætte 65 mio. kr. over 4 år til at understøtte en ekstra indsats for de dygtigste elever i folkeskolen og på landets ungdomsuddannelser. Ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal midlerne bidrage til, at de særligt engagerede eller dygtige elever ikke keder sig eller bliver ensomme, fordi ingen tilbyder dem undervisning på deres niveau.

Er det en god idé? Vi har spurgt nogle borgere.

Christian Frederiksen

- Det kan være et godt initiativ. Jeg synes, man skal dyrke de talenter vi har. Jeg tror også, det kommer samfundet til gavn på lang sigt.

Preben Christensen

- Jeg synes, det er en dårlig ide. Man risikerer, at de svageste får det endnu sværere. Og folkeskolen skal jo være et tilbud for alle.

Alexander Scharman

- Det bakker jeg op om. Jeg synes, det er vigtigt, at dem med et særligt talent også får mulighed for at dyrke det. Men det må selvfølgelig ikke gå ud over andre grupper.

Ane Bager

- Det skal man ikke gøre. Børn udvikler sig i forskellige tempi, så blot fordi man er længe om at lære at læse, kan man godt blive dygtig. Jeg synes ikke, det er folkeskolens opgave at gøre forskel på børn.

Søren Thomsen

- Både - og! Jeg bakker op om, at man hjælper de dygtige til at blive endnu dygtigere. Omvendt er folkeskolen jo et tilbud for alle børn, så der er et dilemma i at gøre forskel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...