Åndehuller i sommerlandet: Besøg bynære naturperler ved Brønderslev

Lige udenfor Brønderslev by finder du flere naturskønne områder, som er de perfekte åndehuller til en sommergåtur eller picnic med hele familien.

Naturområdet nær Psykiatrisk Sygehus: Et paradis for børnefamilier

Nordøst for Brønderslev by ligger det naturskønne område, som i daglig tale kendes af mange som ”Skoven ved Psyk”. Navnet har det dog kun fået på grund af sin beliggenhed nær Brønderslev Psykiatiske Sygehus. Stedet kan besøges af alle.

Området byder på massevis af skønne oplevelser for børn og barnlige sjæle. Her findes et rigt dyreliv med tamme dådyr, smukke påfugle og et bassin med store koi-karper. Du kan komme helt tæt på dådyrene og give dem mad gennem indhegningen, du kan nyde synet af de flotte fasaner, eller bare lytte til kvidren fra de mange fuglearter, som holder til i skoven.

Børnene har rige muligheder for at boltre sig, enten på legepladsen for de små eller naturlegepladsen for de lidt større med blandt andet gynger og svævebane. Midt i skoven finder du en hytte, som altid er åben, med toiletter og et lille køkken. Gå på opdagelse og se, om du kan finde den lille sti, som kaldes ”kærlighedsstien”, som snor sig på tværs af de andre stier.

Området finder du omkring Hjørringvej og Merkurvej, 9700 Brønderslev.

Grindsted Plantage: Et område med nye, spændende tiltag på vej

Grindsted Plantage er en grøn oase, som i mange år har været afholdt af Brønderslevboerne. I plantagen findes søer, tætte og åbne skovområder, solbeskinnede græsplæner samt stier, som leder rundt i plantagen. På en forhøjning i plantagen findes en hyggelig lysning med bålplads. Plantagen byder på en hyggelig stemning ved søerne midt i plantagen.

Plantagen har i årevis været det perfekte sted til en gåtur eller en skovtur, og nu planlægges der nye projekter for plantagen. Man vil etablere et særskilt mountainbikespor for begyndere på 1,7 km, som leder mountainbikesene væk fra vandrestierne, så ingen skal frygte for sammenstød eller konflikter. Alle skal kunne færdes i plantagen og få skønne naturoplevelser.

Samtidig planlægges der ny skiltning og naturformidling i plantagen.

Parkeringspladser findes ved indgangen til plantagen. Kør ad: Hjørringvej / Stadevej / Plantagevej.

Nørre Ådalen: Skønne vandreture i det grønne

Nørre Ådalen er det ideelle sted til en dejlig spadseretur i rolige omgivelser. Området er varieret og bakket, da landskabet her blev skabt under istiden. Det ses mest markant i dalslugterne ved Thorsmark. Langs ruten kommer du forbi flere gravhøje og dalslugter. Pak gerne picnickurven, for langs den 4,5 km lange vandrerute kommer du forbi en række skønne pladser med borde og bænke, hvor du kan nyde en bid mad i det grønne.

På ruten findes der oversigtskort og skiltning med beskrivelse af rutens forløb og de ting, som du kan opleve undervejs.

Start din tur i Nørre Ådalen ad Skydebanevej.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...