Den unge og initiativrige sognepræst i Klokkerholm, Sandra Fossdal Nielsen, har mange ideer til nye aktiviteter. En af dem førte hun ud i livet i torsdags, da hun inviterede strikkeglade til strikkecafé i konfirmandstuen. Her skulle man blot selv medbringe strikkepinde. Resten blev udleveret, og det gjaldt både garn og opskrifter til hvide dåbsklude på 20 gange 20 cm med kristne symboler som tro, håb og kærlighed.

- Da jeg var i praktik, inden jeg fik mit embede, lavede vi det, og jeg synes, det var hyggeligt, og jeg kunne godt lide det der med, at dåbsbørnene ikke bare blev tørret med en almindelig hvid klud, men med en særlig dåbsklud, der kan være et minde om dette betydningsfulde øjeblik, og som forældrene naturligvis får med hjem, fortæller sognepræsten.

- Da jeg blev ansat, fremsatte jeg ideen, men flere i menighedsrådet var bange for, at vi kunne komme til at stjæle noget fra andre, da der i beboerhuset var en gruppe, der strikkede. Her efter et par år har menighedsrådet sagt ja til, at vi prøver og ser, om det har interesse. Jeg tror, der er mange, som har lyst til at komme ud og snakke med andre og samtidig sidde og strikke. Det er også hyggeligt at strikke foran fjernsynet, men vi vil se, om der er behov for, at vi laver en café og strikker sammen, siger Sandra Fossdal Nielsen.

Blandt de fremmødte var Jette Kristensen. Hun valgte hurtigt en opskrift og gik straks i gang med at strikke.

- Jeg er arbejdsløs for tiden og elsker at strikke, så det var meget naturligt at møde op. Jeg strikker næsten altid, og når man har et barnebarn og endnu et på vej, så er der altid noget at strikke, fortæller hun.

Også Tove Fyenbo mødte op med toptrimmede strikkepinde.

- Jeg er lige gået på efterløn. Det er faktisk min første dag som efterlønner, og jeg regner med, at jeg nu har god tid. Jeg elsker at strikke, så derfor vil jeg gerne være med, siger hun, mens strikkepindene gløder.

Også Sandra Fossdal Nielsen finder strikkepindene frem og hurtigt kommer snakken i gang rundt om bordet, hvor kaffen allerede er stillet frem.

- Vi prøver mange nye ting af for tiden. Vi er således ved at indlede et samarbejde med hallen om at få en eller anden form for klub op at køre. Det bliver en slags seniorklub, men det navn vil vi ikke bruge, for den er ikke kun målrettet seniorer. Tanken er, at alle, der har lyst og tid, kan være med. Den kommer nok til at hedde Torsdagsklubben, slutter sognepræst Sandra Fossdal Nielsen.

Strikkecaféen fortsætter de kommende torsdage og er for alle interesserede.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...