ÅBEN BY: Fire firmaer deltog i arrangementet, der på grund af coronaen havde langt færre gæster i år

Vejret var perfekt, men interessen for at være med var ikke overvældende, da Thorup i lørdags holdt åben by med et arrangement, hvor fire lokale firmaer var med.

- Sidste år havde vi stor succes med masser af folk og et godt salg, men i år har der kun været ganske få, sagde galleriejer Frede Hansen fra Glocal Art, der var med i arrangementet.

Han havde for at mindske smitterisikoen taget de mange, smukke tæpper ud i solen, men kun ganske få dukkede op. Manglen på interesse skyldes uden tvivl frygten for coronasmitte. Den voldsomme mediedækning af den tiltagende smittespredning i Dronninglund har uden tvivl holdt mange borte.

Det samme gjorde sig gældende på Alderslyst Vingård, hvor Inge og Mogens Damsgaard stod klar til at fortælle om stedet og vinen. Her var antallet af fremmødte også langt under sidste års niveau.

- Der kommer da nogle, men ikke på sidste års niveau. Det er ellers en skam, for jeg er så stolt af mine vinranker i år, sagde Mogens Damsgaard, mens han stolt viste en plante frem med masser af druer.

- Denne sort er meget speciel og giver en fremragende vin, men den er svær at dyrke. Den giver kun et godt udbytte hvert femte år, og det er åbenbart i år. Den forventer jeg mig meget af, sagde han. Årets høst betegnede han som over middel.

- Det kommer meget an på de kommende uger. Høsten bliver ret sen i år, og jeg forventer ikke, at det sker før midt i oktober, så meget kan ske endnu, men det ser lovende ud, sagde han.

Det er store ord i Vendsyssel og betyder uden tvivl, at det tegner til at blive en rigtig god høst.

Foruden de to nævnte firmaer deltog også keramiker Rikke Barlebo og fodplejer og terapeut Lykke Streton.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...