MOTION: Dansk Vandrelaug arrangerede bjergtur i Dronninglund Storskov

Når man i denne tid snakker om bjergruter og stigninger, kommer mange nok til at tænke på Tour de France, men man kan også komme på bjergtur uden cykel i Dronninglund Storskov. Det var netop det, Dansk Vandrelaugs Aalborg-afdeling gjorde i søndags, hvor foreningen havde arrangeret en tur i Storskoven, med bratte stigninger.

- Vi har lavet en rute, hvor vi skal op på otte bjergtoppe, så det bliver en ret hård, men også interessant tur. Det er altid spændende at vandre i kuperet terræn, sagde Frank Helge Hytten, der var turleder sammen med Kirsten Jensen.

Når man kalder det en bjergtur, så er det faktisk ikke helt uden grund. I Danmark betegner man nemlig alt, der er over 100 meter over havets overflade, som bjerge.

- Før coronakrisen var vi faktisk næsten altid over 50 deltagere, når vi arrangerede vandreture. I dag er vi vel knap 30, men vi er langsomt ved at komme op på tidligere tiders tilslutning, for vandring er populært i øjeblikket, sagde Kirsten Jensen, mens alle gjorde sig klar til den krævende tur.

Dansk Vandrelaug vender i øvrigt tilbage til Dronninglund 24. oktober. Her bliver turen knap så krævende, idet den går rundt om Dronninglund Møllesø og videre på Eventyrstien. En tur helt uden bjerge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...