I BYEN: Både på stranden og i havnen er vandkvaliteten i top, så over begge steder vajer badevandsflaget hele sommeren

Selv om vi vist er en del, der synes, at vandtemperaturen i øjeblikket ligger i den lave ende, så er det rart at vide, at vandkvaliteten er i orden. Det er den i Asaa, og som et symbol på det vajer badevandsflaget også i år over både strand og havn.

Flagene kom på plads i lørdags ved et lille arrangement, hvor byrådsmedlem Hildo Rasmussen bød velkommen.

- Flaget viser, at vandet er rent, stranden ren og fri for affald og toiletforholdene i orden, sagde han.

- Der er blevet taget 10 vandprøver, så vi er sikre på, at vandet er rent, forsikrede han.

Inden flaget strøg til tops, holdt den nye formand for Dronninglund Turistforening, Gitte Vall, en lille tale.

- Flaget signalerer sommer, turister, blå himmel og badevand, der bare venter på at få en masse glade sommergæster i vandet, sagde hun og fortsatte:

- Lokale folk bader jo hele året, uanset om flaget er hejst eller ej. De er bare seje. Sommeren i år bliver anderledes. Vi skal ikke ”bare holde ferie i Danmark”, men vi skal have en sommer fuld af glade danskere, der opdager det skønne land, vi bor i. Asaa har en masse foreninger, ildsjæle, turistaktører og ikke mindst lokale butikker, som er specielle. I kan altså bare noget sammen, sagde Gitte Vall.

Herefter kunne hun sammen med Hildo Rasmussen hejse flaget, hvorefter alle bevægede sig videre til havnen, hvor Bjarne Albøge stod klar til at hejse flaget her som tegn på, at også i havnen er der styr på vandkvalitet og miljø.

Efter flaghejsningen var der kaffe og rundstykker til alle. Hertil var der levende musik med to lokale musikere, Lindy Jensen og Hans Højsted. Asaa er klar til sommersæsonen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...