Interessen for at holde ferie under hjemlige himmelstrøg fortsætter. Det mærkes også hos Sol og Strand Feriehusudlejning i Hals. Ovenpå en sommersæson, der både har været længere og større end normalt, opleves nu tilsvarende en øget efterspørgsel på efterårsophold. Ifølge bureauchef, Tina Boelt Sørensen kan man i forhold til sidste år notere en fremgang i antallet af bookinger på hele 177 procent. - Vi venter 230 ankomster i uge 42 mod 83 sidste år. Så der er tale om en slags minihøjsæson, siger hun.

- Interessen tilskriver vi situationen omkring covid-19 og den usikkerhed, det afstedkommer. For mange er et sommerhusophold forbundet med tryghed, fordi man opholder sig i naturen og selv kan bestemme, hvor mange mennesker, man ønsker at omgive sig med. Desuden transporterer mange sig jo til sommerhuset i egen bil, fastslår Tina Boelt Sørensen.

Hun bemærker videre, at hovedparten af gæsterne kommer fra Tyskland. Der ses dog også en stigning i antallet af danske gæster.

- Vi har fået 154 procent flere danske bookinger denne efterårsferie og tilsvarende er antallet af tyske bookinger øget med 194 procent. Den markante stigning i antallet af tyske bookinger skyldes, at mange af de udenlandske gæster, der fik deres ferie annulleret i foråret på grund af grænselukningen, har valgt at booke sommerhusophold i efterårsferien.

Tina Boelt Sørensen kan i øvrigt allerede nu notere øget efterspørgsel efter et sommerhus i 2021.

- Vi tror, at interessen vil fortsætte, eftersom pandemien helt uundgåeligt fortsat vil skabe usikkerhed hos både udenlandske og danske gæster. Det vil afstedkomme, at mange formentlig ikke vil have den samme lyst til at foretage udlandsrejser til fjerne destinationer. Det er også vores fornemmelse, at mange danskere, der i år har holdt ferien herhjemme, har opdaget, hvor fantastisk Danmark er som ferieland, påpeger Tina Boelt Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...