Bedrageri: I årets løb har Brønderslev Kommune registreret 25 bedragerisager for tilsammen 1,6 mio. kroner

BRØNDERSLEV: Der er enten tale om fejl eller bevidst snyd, når kommunekassen bliver lænset. Det mener borgmester Mikael Klitgaard (V), der netop nu kan studere en opgørelse med det triste årsregnskab over sager, hvor kommunen mener sig snydt for penge.

- Vi er nødt til at få pengene hjem igen, for det er jo kommunens penge, og dermed alle borgernes penge, siger Mikael Klitgaard.

Regnskabet viser, at der i 2020 er tale om 25 nye sager, hvor kommunen mener sig snydt eller bedraget. Heraf er flere nu politianmeldt. Det oplyser kommunen kontrolenhed.

- Jeg må ikke sige, præcist hvor mange. Men der er tale om flere sager, fortæller Lotte Hoff, der er den eneste ansatte i kontrolenheden.

De nye sager fra 2020 lægger sig oven i en bunke med flere ældre sager.

- I alt har vi 41 verserede sager, hvor vi forsøger at få kommunens penge hjem igen. Heldigvis har vi et rigtigt godt samarbejde med politiet, hvor vi hjælper hinanden med at finde folk og penge, fortæller Lotte Hoff.

Sagerne fra i år handler om i alt 1,6 mio. kroner, fortæller hun, og dem ser borgmesteren gerne trille ned i kommunekassen.

- Det er folk, der bevidst eller ubevidst har snydt systemet, og det går ikke. De penge skal vi have hjem til kommunen igen, for det er vores alle sammens penge, siger Mikael Klitgaard og tilføjer, at hvis pengene kommer ind, så skal kommunen aflevere noget, der ligner 600.000 kroner til staten.

- Men så er der stadig en million til kommunen, og den kan vi have god brug for, siger Mikael Klitgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...