Børn fra Vester Hassing Skole lærer om insekter hos Vester Hassing Kirke, der har status som Grøn Kirke

VESTER HASSING: Mens corona-krisen har gjort det til lidt af en udfordring at arrangere undervisning på traditionel manér, så er medarbejderne ved Vester Hassing Kirke kommet den lokale skole til undsætning med et godt tilbud. Kirken har status som såkaldt Grøn Kirke, hvilket blandt andet skaber plads til vild natur og biodiversitet på kirkegården. Over tre onsdage skal 5. årgang på Vester Hassing Skole blive klogere på kirkegårdens dyre- og planteliv.

Der skal findes insekter og flora. Og sammen med medarbejderne skal der blandt andet bygges rugekasser møntet på forskellige småfugle. Eleverne er inddelt i hold, og forleden var den første gruppe på besøg. Det foregik i perfekt udevejr med sol fra en skyfri himmel. Kirkegårdens faste biavler, Knud Poulsen berettede om stedets bistader og om, hvordan de op mod 50.000 bier i hver tilrettelægger deres eget lille ”samfund” til nytte og gavn for natur og mennesker.

Ved en anden post var der fokus på de vilde planter, som der efterhånden er mange af på udvalgte steder. Det hele bidrager til variation og dermed til at tiltrække endnu flere nyttedyr på kirkegården. Når det sidste hold elever om et par uger har været forbi, er det planen, at et nyt ”insekthotel” med grene og kviste skal være færdigbygget.

- Vi vil gerne udbrede budskabet om, at vi har en grøn kirkegård som alle i princippet kan bruge, fortæller graver Leif Christensen.

- At børnene er med i arbejdet, spiller også godt sammen med, at Vester Hassing Skole har fået Friluftsrådets grønne flag, tilføjer Leif Christensen, der bakkes op af lærer Susanne Møller:

- Vi har i et stykke tid arbejdet med insekter i faget natur- og teknik. Og at vi nu får lov at kombinere undervisningen med besøg på en grøn kirkegård, er rigtig godt. Eleverne har taget godt imod tiltaget, fastslår hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...