BÆREDYGTIGHED: Middag med råvarer fra lokale producenter tilberedt med passion og omhu

Som et led i Bæredygtighedsfestivalen i Brønderslev Kommune arrangerede Dorf Møllegård i fredags en hyggelig aften med en 3-retters bæredygtig menu. Den blev indtaget i de hyggelige stuer med udsigt over haven og Møllesøen.

Maden til de 25 gæster var lavet fra bunden af Susanne Kristensen, der med ophøjet ro styrede køkkenet.

- Jeg elsker at lave mad og især til selskaber, fortalte hun, mens hun var ved at gøre forretten klar.

- Jeg har lavet det hele fra bunden, og alle råvarerne er lokale produkter, som er hentet fra nærområdet. Det er friske varer, understregede hun, mens forretten blev serveret. Det var en kyllingesalat på bund af salater og hjemmebagt brød og smør.

Hovedretten var langtidsstegt skinke, små krydderkartofler, to slags salat og masser af sovs.

- Jeg har faktisk aldrig prøvet at langtidsstege før, men jeg ved, at det gør stegen lækker og mør. Skinken er en stor krabat på over 14 kg, som vi har hentet hos Rosenbæk. Den var så stor, at jeg måtte save lidt af knoglen, for at den kunne være i ovnen. Jeg startede med at stege den i aftes kl. 12 ved 90 grader. I formiddags satte jeg så temperaturen lidt op, og til sidst fik den en omgang med høj varme for at få en sprød svær. Jeg er sikker på, at den er lækker, og det samme er sovsen, sagde Susanne Kristensen.

Til dessert blev der serveret vaniljeis med frisk frugt og chokoladekage, kaffe og te. Det hele var naturligvis hjemmelavet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...