Rosendahlscentret i Agersted er blevet idrætscertificeret - det markeres med at aktiv dag

AGERSTED: Aktivitetscentret Rosendalcentret i Agersted bliver 13. februar som det første i Brønderslev Kommune idrætscertificeret.

Det oplyser Morten Borregaard Poulsen, der er projektleder i Brønderslev Kommune, i en pressemeddelelse.

- Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Bevæg dig for livet - Senior, der idrætscertificerer Rosendalscenteret. Centret var allerede så godt i gang med aktiviteter, at der ikke skulle meget til for at få det fine stempel - et stempel som bl.a. kræver tre ugentlige idrætsaktiviteter og kvalificerede instruktører. Der findes i dag over 30 senioridrætscentre i hele Danmark, oplyser han.

Det markeres med en idrætsfest 13. februar, hvor der bliver rig mulighed for at prøve de mange forskellige idrætter af på dagen, og borgmester Mikael Klitgaard åbner dagen.

På dagen kan man prøve centrets mange idrætsmuligheder som fx krolf, petanque, cykling, gåture, seniordans, motion og bevægelse og kurling. Der er allerede 88 medlemmer af centret, der dyrker idræt, og nu laves der også en idrætsforening, så det bl.a. bliver muligt at søge midler til nye aktiviteter og de eksisterende tilbud.

Håbet er, at endnu flere i fremtiden finder vej til centret.

- Det er et vigtigt signal at sende, at idræt er for alle aldre, og vi håber at andre steder i kommunen vil lade sig inspirere af Rosendalscentret, opfordrer Morten Borregaard Poulsen.

I Agersted er man glade for den ny certificering.

- Det er vi lidt stolte af, at vi her ude i Agersted kan blive de første. Når man tænker på hvor lille vores by er, og at vi har så mange aktiviteter, oplyser fo,rmand for brugerrådet på Rosendalscenteret Inge Sørensen, i pressemeddelelsen.

Hun er 70 år og dyrker selv gymnastik, cykling, gåture, kurling og bowling.

- Jeg er med i det meste. Så holder man sig i gang, i stedet for at man sidder derhjemme og kukkelurer. Så kommer man ud og snakker med folk, og det er jo næsten det vigtigste, mener hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...