Nyt motionstilbud starter i Gandrup, og fysiske skavanker er ingen hindring

GANDRUP: Gandrup Sportsklub og Gandrup/Holtet Gymnastik har i forvejen godt tag i børn og unge. Nu er de to foreninger gået sammen om et nyt tilbud til den mere bedagede gruppe.

Under overskriften Motion 60+ skal seniorerne således aktiveres med idræt. Det hele sker i et tæt samarbejde med både Aalborg Kommune og DGI. Tiltaget læner sig op af ”Bevæg dig for livet-projektet”, der er lanceret en lang række steder i Danmark.

- Jeg hørte i sin tid om et tilsvarende projekt på Sjælland, fortæller formanden for Gandrup Sportsklub, Kenn Mikkelsen.

- Via nogle kontakter med Aalborg Kommune og DGI lykkedes det at skabe grobund for et lignende projekt her Gandrup. Vi er allerede i gang med seniormotion i vores lokale sundhedshus, og nu går vi så skridtet videre, tilføjer Kenn Mikkelsen.

Onsdag formiddag var der inviteret til informationsmøde i Gandrup Hallens cafeteria. Her var konsulent hos DGI-Nordjylland, Birte Bach til stede med en orientering om perspektiverne for seniormotion. Hun hæftede sig blandt andet ved det faktum, at motionstilbud til 60+-gruppen bidrager til et markant løft i både sundhed og livskvalitet. Ifølge Birte Bach viser forskning, at medicinforbrug ofte kan reduceres, og at målgruppen oplever øget energi.

- I første omgang lanceres det nye tiltag med tre gratis lektioner i Gandrup Hallen.

- Herefter evaluerer vi og finder ud af præcist, hvilke tilbud og under hvilken form, vi skal videreføre projektet, forklarer Kenn Mikkelsen. Han beretter desuden, at Motion 60+ er for alle i målgruppen samt, at fysiske skavanker ikke er nogen hindring.

- Det vigtigste er, at vi tilpasser idrætten til den enkelte. Det skal introduktionsforløbet bidrage til, lyder det fra GS-formanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...