De tre Life-boats forestiller kvinden i forskellige livsstadier med referencer til henholdsvis ungdom, graviditet og alderdom

HALS: Der var stor interesse, da de såkaldte Life-boats forleden lagde til kaj i Hals. De sejlende skulpturer, støbt i beton er igen på rundsejlads i de danske farvande, og i uge 25 var det altså Hals’ tur til at få besøg.

Bådene, der drives af elmotorer, er skabt af kunstneren Marit Benthe Norheim. De blev første gang søsat i forbindelse med Aalborg Regatta i 2016 og var flydende ambassadører for Aarhus Kulturhovedstad 2017. De tre både forestiller kvinden i forskellige livsstadier med referencer til henholdsvis ungdom, graviditet og alderdom. Ombord kan publikum høre musik af komponisten Geir Johnsen, ligesom de hver rummer diverse installationer. Bådene indrammes dog især af de imponerende galionsfigurer.

- Vi har mødt stor interesse, oplyser projektkoordinator Lisbet Berger.

- Folk har spurgt ind til projektet, og mange har været ombord for at opleve bådene. Og de besøgende fascineres af historien bag de flydende skulpturer og det faktum, at det rent faktisk er fuldt funktionsdygtige skibe, forklarer Lisbet Berger. Hun tilføjer at projektet har lagt stille i en periode, men at der nu igen er økonomi til at sejle rund til danske havne. I den kommende uge er Life-boats på besøg i Asaa Havn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...