HANDEL: Arne B. Schade stopper efter 15 år som eventchef ved Dronninglund Handel

Efter i 15 år at have stået i spidsen for de mange aktiviteter, Dronninglund Handel har afviklet, siger eventmageren Arne B. Schade nu stop. Han er blevet 67 år og ønsker at beskæftige sig med andre ting.

- Jeg stopper med at drifte foreninger som Dronninglund Handel og Kennedy Arkaden til nytår. Det giver mig mulighed for at arbejde med andre projekter, hvor jeg ikke er så bundet, og hvor jeg kan holde fri, når solen skinner, siger han, der dog ikke lægger skjul på, at han nok ikke helt forsvinder fra byen.

- Jeg kommer sikkert også næste år til at afvikle nogle af de her events i Dronninglund. Det er jo noget, hvor jeg har hjertet med, og jeg har også sagt ja til at være mentor for en ny eventchef, siger han.

- Vi er kede af, at Arne stopper, men er glade for, at han ikke helt forsvinder. Han har betydet meget for os, for vi forretningsfolk skal jo passe og være i vores butikker, så derfor skal vi have en person, der kan stå for arrangementerne. Det har Arne været god til, lige siden han startede i 2005. Han har haft styr på økonomien, så der er aldrig kommet ekstraregninger, ligesom aktivitetsplanen altid er blevet fulgt, siger Anders Dige, formand for Dronninglund Handel.

- Jeg har været fuldtids i 47 år, og selv om jeg fortsat er drønnysgerrig på det hele og gerne vil skabe ting, vil jeg trappe lidt ned, siger Arne B. Schade.

De første 15 år af sin erhvervskarriere var han ansat i Aalborg Kommunes social- og sundhedsforvaltning. Han var i 1988 med til at stifte en professionel afdeling i Nørresundby Boldklub, og i 1990 blev han direktør for Aalborg City. Her var han i 13 år og skabte mange af de traditioner, der fortsat findes i Aalborg.

- Jeg bliver altid glad, når jeg kan være med til at skabe noget, som også for eftertiden bliver en del af en oplevelse. Det er supervigtigt i byer at have traditioner, siger han, der i 2003 lavede han sit eget eventfirma, hvor han tilbød at servicere en række byer med events og arrangementer.

- Jeg vidste, at mange byer hverken har råd eller brug for en heltids eventmager, så der så jeg en niche. Derfor har jeg været freelance citymand i mange forskellige byer. Jeg var således i Hobro i 10 år, og da Kennedy Arkaden blev stiftet i 2004, blev jeg arkadechef der, fortæller han.

Han har også blandet sig i politik og sad i otte år i Aalborg Byråd for Socialdemokratiet. I 2006 lavede han sin egen velgørenhedsforening, ”Charity of Aalborg”, hvor han laver forskellige arrangementer for alle, der har det svært. Foreningen sender bl.a. julepakker til en række familier og til ældre og ensomme, så han er en mand med mange jern i ilden.

- Nu vil jeg gerne prøve andre ting og have enkeltstående events, som jeg sælger til en række byer som Skive, Løgstør, Støvring og mange andre byer. Det drejer sig om events, jeg selv har idéudviklet. Det vil jeg fortsætte med, men de 15 år, jeg har været Dronninglund, glemmer jeg ikke.

Det er blevet lidt af en case for mig. Mit mål var fra første øjeblik at bevare Dronninglund som handelsby. Det er faktisk naturstridigt, at vi med godt 3.000 borgere kan have en handelsby.

Alle andre steder i landet er antallet af butikker bare styrtdykket, og byerne er blevet flænset, og der er bare en døgner og et pizzaria tilbage. Det er nok min største succes. Det kan kun lade sig gøre, hvis sammenholdet er der.

Det har det heldigvis været hele tiden. Der har altid været en vilje og en parathed, når jeg er kommet med en skør idé. Jeg er aldrig blevet afvist, men tværtimod fået at vide, at så prøver vi det.

Den omstillingsparathed har været meget afgørende.

Sammenholdet er også en vigtig ting. De fleste butikker er med i foreningen og støtter aktiviteterne. Det er afgørende, for i dag har alle de samme varer til de samme priser, så det, der skal differentiere os, er oplevelser, service og kvaliteten af midtbyen.

Netop midtbyplanen er noget af det mest positive, der er sket i de 15 år, jeg har været en del af det her. Vi brugte en 3-4 år på at snakke om det, og den tid var godt givet ud, for vi fik virkelig en flot midtby.

Hvis der ikke er kvalitet i midtbyen, gider ingen handle her. Byplanlægningen er vigtig, og det har jeg brugt rigtig meget tid på. Det har været fantastisk, og vi har fået det, som vi vil have det.

En anden god ting er det fælles gavekort, som de fleste butikker er med i. Det var en succes fra starten, og det er med til at bevare lokal omsætning. Det skal vi gøre endnu mere, for det er måden at bevare lokale midler i byen.

Jeg vil også fremhæve traditioner. Det er supervigtigt i en by. Det er vigtigt, at vi indimellem mødes til nogle fælles ting. Derfor er tændingen af juletræet blevet en kæmpe event, som mange ser frem til. Det er fedt for byen. Det samme er Open By Night, hvor folk kommer langvejs fra. En sidste ting, jeg vil nævne, er kåringen af årets medarbejder. Den kåring er ikke skabt bare for sjov. Det er for at skabe en kundeloyalitet og en personificering, og det er det, vi skal leve af i et lokalsamfund som Dronninglund.

Det håber jeg, man vil fortsætte med, slutter Arne B. Schade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...