DIABETES: Diabetesforeningen kunne i lørdags fejre 80-års jubilæum

I snart 80 år har Diabetesforeningen taget hånd om diabetes-sagen og dens mange medlemmer. Jubilæet skulle naturligvis fejres, og det blev det i lørdags i Dronninglund, hvor den såkaldte motivationsgruppe mødte op ved Dronninglund Hallerne for at fejre begivenheden.

- Vi er 12 personer i Motivationsgruppen, og alle gerne ville være med til at marker dagen, men der var desværre fire, der måtte melde afbud, da de havde været sammen med en person, som var testet positiv for corona, fortæller Tove Brix, der er leder af Motivationsgruppen.

- Vi mødtes derfor uden for hallen i Dronninglund og gik først en tur for motionens og for samværets skyld. Bagefter gik vi ind i hallen og drak kaffe og spiste sandwich. Det var hyggeligt endelig at mødes, for vi har været lukket mere eller mindre ned siden marts og er kun mødtes nogle få gange ude i det fri, siger hun og fortsætter:

- Alle i gruppen har savnet vores samvær, og selv om det er længe siden, vi har været sammen, var stemningen høj med det samme. Der blev snakket på kryds og tværs, og alle viste interesse for hinanden, fortæller Tove Brix, der er uddannet instruktør gennem diabetesforeningen. Under normale forhold mødes gruppen hver tirsdag fra 16.30 til 18.00 på Sofielund, hvor der dyrkes motion, udveksles erfaringer om diabetes, drikkes kaffe og hygges. Hver fjerde uge laver gruppen diabetesvenlig mad.

- Vi har et supergodt hold, der går op i, at det skal være sjovt at bevæge sig og lave god mad. Alle er aktive både i planlægning, indkøb og madlavning, og der er ingen, der går, før der er vasket op, og alt er ryddet på plads. Vi er sammen om et bedre liv med diabetes og en fremtid uden, slutter Tove Brix.

I anledning af jubilæet har kunstneren Morten Voigt skabt en jubilæumsplakat, hvor motivet ved første øjekast illustrerer en fugl. Dens krop udgør samtidig en hånd, som passer på en trekløver. Det er netop Diabetesforenings logo. Motivet skal udtrykke omsorg, ligesom når en fuglemor passer på sine unger i reden.

Overskuddet fra salget af jubilæumsplakaten går ubeskåret til forskning, for at skabe et bedre liv med diabetes og en fremtid uden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...