BYUDVIKLING: Et nyt forsamlingshus i Øster Hassing står klart - og nu er det gamle også blevet revet ned

Mens et nyt forsamlingshus i Øster Hassing står klar til brug og indvies senere i august, så er det gamle forsamlingshus nu også i fysisk forstand fortid. Fredag morgen gik den store nedbrydning i gang, og inden dagen var omme var bygningen fra begyndelsen af forrige århundrede jævnet med jorden.

Arbejdet var lagt i hænderne på nedbrydningsfirmaet CJ Jensen, der forinden også havde forestået den indvendige forberedelse til nedrivningen.

- Der har været en del sorteringsarbejde forbundet med opgaven, fortæller indehaver Claus Jørgen Jensen.

- Huset er renoveret i flere omgange, og kravene til deponi og genanvendelse af materialerne er forskellige. Men blandt andet bliver murbrokker og cement knust og brugt i nye konstruktioner. De gamle tagplader må ikke genbruges, så de køres til deponi, oplyser Claus Jørgen Jensen.

Forsamlingshuset i Øster Hassing har gennem årene været genstand for utallige familiefester, foreningsarrangementer og meget andet. Alt fra bryllupper og begravelser til bankospil, udstillinger og dilletant har indrammet den navnkundige bygning, som dog i de senere år også har været genstand for en del irritation hos flere af naboerne.

Charlotte Sørensen, der bor i et hus få meter derfra, beretter om natlige ungdomsfester med larm, uhensigtsmæssige parkeringer og uterlig opførsel.

- Det har ødelagt en del nattesøvn og ikke altid været lige sjovt. Så vi er glade for, at huset nu erstattes af et nyt, hvor der ikke er naboer lige ved siden af. Øster Hassing har brug for et forsamlingshus, for det skaber liv og sammenhold. Men det skal selvfølgelig ikke være til gene for borgerne, siger hun.

Den tomme grund, hvor forsamlingshuset lå, er i øvrigt købt af en anden nabo.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...