Det er på sin tredje placering i Dronninglund, at Røde Kors-butikken kan fejre sin 35-års fødselsdag

DRONNINGLUND: I 1984 etablerede Røde Kors’ lokalafdeling en genbrugsforretning i Børsgade bag ved bageriet i Dronninglund. Herfra flyttede man til hjørnet af Slotsgade og Stormgade, hvor man havde butik indtil 1996. Så flyttede man til det tredje sted, nemlig Slotsgade 60, hvor butikken er i dag.

Lokalafdelingen har gennem tiden fået mange rosende ord med på vejen for deres imponerende virke. Da man i 1984 startede i Børsgade, sagde fra amtsformanden for Røde Kors.

- Det er ikke mærkeligt, at afdelingen i Dronninglund åbner en genbrugsbutik. Afdelingen er meget aktiv. Specielt er vi på amtsplan imponeret af, hvordan lokalafdelingen har fået stablet sin besøgsordning på benene. I dag er der tale om 40 besøg om dagen.

Arne Mortensen var formand for afdelingen i 1984, og han fortalte ved starten af den første butik til Aalborg Stiftstidende, at forretningen i Børsgade tidligere havde været benyttet som slagterforretning og skomagerværksted. Det kostede 5.500 kr. at modernisere forretningslokalet.

Så i år har Røde Kors-butikken i Dronninglund 35-års jubilæum. Det markeres i denne uge med 35 pct. fødselsdagsrabat på alle varer i butikken, og så er der kaffe til kunderne og slik til børnene.

Under ledelse af den nye butiksledelse bestående af Inge Bisgaard, Karen Marie Kristensen og Nancy Rasmussen har man rokeret rundt i genbrugsbutikken.

Der findes tillige et butiksudvalg bestående af Jonna Nielsen, Nancy Rasmussen, Karen Marie Kristensen, Rita Henning og Edith Sørensen, og de har sammen med de andre frivillige, i alt 22 i butikken, haft travlt med at gøre det så indbydende som muligt og flytte bl.a. tøjet rundt, så det hænger mest naturligt.

Jonna Nielsen står for Facebook, hvilket er forholdsvist nyt. Hun kan fortælle, at da man havde en periode med fokus på bøger, hvor man kunne købe en bog for en femmer, så var der 1.187 besøgende på netop det på Facebook. Der er ikke nogen opgørelse over, hvad det gav i indtægt, men det kan oplyses, at der i Røde Kors-butikken i Hjallerup blev solgt så mange som 68.000 bøger i 2018.

I butiksudvalget er de alle enige om, at butikken generelt set har mange kunder - flere af dem stamkunder. Blandt dem er der en del unge, og dametøj og børnetøj er de to artikler, der sælges mest af. På det sidste er unge mænd også begyndt at komme her.

Placeringen i Dronninglund centrum er helt ideel, når man lige undtager problemerne med parkering. Lige nu går det dog fint med at bruge parkeringspladsen bag apoteket, men man forudser problemer med at finde derhen, når man starter på projekt Genform Dronninglund.

I et lokale ved siden af butikken er der mandag i de lige uger møder for nørkledamerne. De producerer en imponerende mængde tøj af forskellig art, som sendes til f.eks. udlandet, hvor der er brug for det, og noget af det sælges i butikkerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...