Rasmus Skov på 23 år fra Hals er blevet selvstændig fiskeskipper

HALS: Mens mange på 23 år lever af SU og fører sig frem i det ungdommelige natteliv, så er Rasmus Skov fra Hals af en anden støbning. Han har netop købt sin egen trawler og er startet som selvstændig fiskeskipper.

Båden kom for første gang til Hals i fredags, og fremover står Rasmus i spidsen for ”Sofia Strandby”, hvorfra der primært fiskes efter jomfruhummer.

- Det er en stor satsning, men jeg tror på fremtiden i mit erhverv, lyder det fra Rasmus. Han er søn af den lokale fiskeskipper, Jesper Skov. Indtil for nyligt arbejdede Rasmus for sin far, men lysten til at blive selvstændig har længe trukket i den unge fisker.

- Det har altid lagt i kortene – lige siden jeg var med min far for første gang som seksårig. Det giver en vis stolthed at have sit eget skib. Nu skal vi bare i gang med at lande nogle hummere, siger Rasmus Skov, der har to ansatte med ombord. Holdet er på søen i 10 dage og er hjemme i fire. Sådan kører rytmen og selv om livet som fisker byder på lange dage, så opvejes dette af arbejdsglæden.

- Jeg elsker at være på havet. Og med vores system ved vi præcist, hvornår vi har fri og hvornår vi arbejder, forklarer Rasmus Skov, der blev færdiguddannet som fisker for et par år siden. Den unge skipper har lavet en aftale med Læsø Fiskeindustri om levering af jomfruhummere.

- De har hjulpet med finansieringen, så det er en god aftale. Vi ligger fast i Strandby og losser også vores fangster hos Læsø Fiskeindustri dér. Det meste af vores fiskeri foregår i Skagerak - langs den svenske kyst. For tiden er der godt med hummere, og jeg tror selvfølgelig på, at det fortsætter længe endnu, beretter Rasmus Skov. Han er dog også på anden vis forpligtiget. Til januar nedkommer kæresten, Camilla, med parrets første barn – en pige.

- Hun skal hedde Sofia. Det er selvfølgelig også derfra jeg har navnet til min båd, tilføjer han og viser rundt i den 22 meter lange nyerhvervelse, der nok har nogle år på bagen, men som er opjusteret til en moderne trawler med alle tænkelige faciliteter. Under dækket er der kahyt til mandskabet med messe, bad og opholdsrum.

- Der er fine arbejdsforhold med masser af automatik. Nu skal vi så vidt muligt have fyldt vores lastrum med fangster. Så ved vi, at vi gør det godt, slutter den unge iværksætter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...