Nordjyske gymnasieelever demonstrerede foran Christiansborg mod udvisning af en elev

DRONNINGLUND: Det blev et par begivenhedsrige dage, da den årlige kultur-tur på Dronninglund Gymnasium for nyligt løb af stablen.

Udover en forestilling i det nye skuespilhus i København bød turen nemlig også på alt fra shopping til en demonstration ved Christiansborg. Sidstnævnte var stablet på benene i protest mod udvisningen af den nu forhenværende elev på Dronninglund Gymnasium, Taza Haj. Elevrådet havde arrangeret seancen, der manifesterede sig i taler, sange og bannere til fordel for Taza og hans familie. De 369 gymnasieelever gav således tydeligt udtryk for deres frustrationer og utilfredshed med afgørelsen.

Protesten var dog blot et led i en i øvrigt festlig tur, der begyndte med afrejse fra Aalborg Banegård torsdag. To overnatninger på Danhostel var i udsigt med den fantastiske iscenesættelse af Johannes V. Jensens Nobelpris-klassiker, ”Kongens fald” som det absolutte pejlemærke. Undervejs var der også plads til bytur, besøg på Statens Museum for Kunst samt rundvisning på skuespilhuset, inden turen lørdag atter gik hjemad mod det nordjyske.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...