Lene Dige hædret med Den Store håndsrækningspris for sit store arbejde med at beskrive og fortælle Dronninglund bys historie

DRONNINGLUND: I forbindelse med tændingen af juletræet i Dronninglund benyttede Dronninglund Handel lejligheden til at uddele prisen ”Den store Håndsrækning”. Den blev første gang uddelt i 2016 og gives til en person eller forening, der har rakt hånden frem og hjulpet andre. Tidligere har Dronninglund Borgerforening, Grethe Kold Christensen og Preben Butler fået prisen. Det er byens borgere, der nominerer kandidaterne, og i år var der et stort antal nominerede: Rørholt Idrætsforening, Jette Jensen, Karen Axen, Runa Christensen, Robert Nielsen og Lene Dige. En dommerkomite bestående af borgmester Mikael Klitgaard, formand for Dronninglund Handel Anders Dige og eventkoordinator Arne B. Schade. De fandt frem til, at prisen i år skulle gå til lokalhistorikeren Lene Dige, og i begrundelsen for, at hun skulle have prisen, sagde Arne. B. Schade:

- Du har med din fantastiske viden om Dronninglund bys historie været en af grundstenene i hele den store byomdannelses- og moderniseringsproces i byen. Netop byens historie gav anledning til velvilje fra Slots-og Kulturarvstyrelsen. Du har også i forbindelse med indvielsen af ”Genform Dronninglund” udarbejdet et flot historisk skrift, som fremover vil blive udleveret i velkomstpakkerne til nye borgere i byen. Derudover har din indsats for Lokalhistorisk Arkiv været særdeles enestående, sagde Arne B. Schade i sin begrundelse for at tildele Lene Dige prisen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...