Det er endnu ikke tilladt at fyre nytårskrudt af, men det forhindrer ikke enkelte i at tage forskud på glæderne. Ikke med at fyre raketter af mod himlen, men med at putte kanonslag i postkasserne.

Det har Frede Hansen fra Galleri Glocal Art på Thorup Hedevej oplevet. Hans postkasse er netop blevet spræng i stumper og stykker.

- Jeg er ikke paranoid, men det virker mærkeligt, at Glocal Arts postkasse igen er blevet sprængt i luften, siger han.

- Det samme skete for to år siden, men da var der flere postkasser, som blev sprængt på Thorup Hedevej. Denne gang er det kun ved Glocal Art, siger Frede Hansen, der tidligere har været udsat for chikane.

- Jeg er helt bevidst om, at jeg forsvarer flygtninge mod den racisme, som desværre er blevet hverdag i Danmark, men om der er en sammenhæng, kan jeg ikke sige. Jeg tvivler på, at det er folk, som har noget mod afrikansk kunst. Det er dog mere end drengestreger at foretage så groft et hærværk, og det er naturligvis blevet meldt til politiet, slutter Frede Hansen.

Det kan i øvrigt oplyses, at reglerne siger, at det er tilladt at anvende fyrværkeri i dagene 27. december til og med 1. januar. Resten af året er det ulovligt at bruge fyrværkeri. Det er tilladt at købe fyrværkeri i perioden 15.-31. december, men kun for personer over 18 år. Unge mellem 15 og 18 år må dog købe knaldhætter, isfontæner og lignende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...