Planerne for en omdannelse af den eksisterende svømmehalsbygning til et moderne vandland præsenteret

HALS: Planerne om en reetablering af svømmehallen mellem Hals og Hou tager form. Arbejdsgruppen har for længst lanceret et skitseprojekt. På det seneste har gruppen også præsenteret tankerne for både politikere og lokale samråd.

Tirsdag aften var der inviteret til informationsmøde på Restaurant Strandvejen i Hals. Her var der mulighed for at høre nærmere om planerne og ligeledes komme med input til projektet. Gruppen har allieret sig med Leif Andersen fra HI Videncenter og Kim Kupetz, der er teknisk chef i Sæby Svømmebad. Ved mødet satte de to ord og billeder på planerne om en omdannelse af den eksisterende svømmehalsbygning til et moderne vandland med faciliteter for besøgende i alle aldre. Ifølge skitseforslaget skal projektet i høj grad bygges op om de eksisterende rammer. Det nuværende bassin bevares og gøres en smule smallere for at skabe mere plads til bevægelse rundt om bassinet.

Ligeledes er det tanken at åbne bygningens centrale del således, at der kommer frit udsyn gennem de forskellige afsnit. Og så skal der ifølge planerne etableres en tilbygning på 325 kvadratmeter nord for de eksisterende rammer. Her skal der blandt andet være varmtvandsbassin samt diverse opholdsfaciliteter. Det nuværende børnebassin fjernes og erstattes af blandt andet et piratskib med rutsjebane til de yngste. Udenfor hallens sydlige facade er det planen at skabe en kunstig svømmesø. Den skal kunne benyttes året rundt.

Ifølge formanden for arbejdsgruppen, Kurt T. Nielsen har projektet et budgetoverslag på 15 til 18 mio. kr.

- Fordelen er jo, at vi har en svømmehal, som stort set er intakt. Der skal mindre justeringer til for at skabe et moderne svømmecenter, som er klar til fremtiden. En helt ny svømmehal kan slet ikke etableres til det beløb, konstaterer Kurt T. Nielsen. Han hæfter sig ligeledes ved vigtigheden i lokal opbakning til tiltaget.

- Nu skal vi have spredt budskabet bedst muligt. Og så skal vi have de lokale samråd til at bakke op om planerne, fastslår formanden.

- Det er meget vigtigt med enstemmig lokal tilslutning til projektet, hvis vi skal have en chance for at få finansieringen på plads. Vi opererer især med tilskud fra fonde, og her er det helt afgørende, at vi kan præsentere lokal tilslutning.

Kurt T. Nielsen sætter ingen tidshorisont på projektet, men han understreger, at der er tale om en gylden mulighed for igen at skabe svømmehalsfaciliteter i lokalområdet.

- Det er urealistisk at tro, at kommunen vil bakke op om en helt ny svømmehal herude. Nu kommer vi med et projekt, som vi i stor stil selv vil finansiere og som ifølge hensigten skal driftes som en selvejende institution. Det er i mine øjne den rigtige vej at gå, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...