Kirstine fortalte om sine spændende oplevelser som udvekslingsstudent i Brasilien

DRONNINGLUND: Nyligt hjemkommet fra Brasilien fortalte Kristine ved et arrangement hos Rotary Dronninglund forleden om de mange oplevelser fra sit år som udvekslingsstudent gennem Rotary.

Et år hos skiftende værtsfamilier i Rio i Brasilien, hvor Kirstine føler sig beriget af de mange spændende oplevelser og udfordringer med en anderledes kultur. Kirstine fortalte om sin tur til det store farverige karneval i Rio, det spændende og anderledes dyreliv, hun oplevede på en spændende sejltur på Amazonas floden sammen med andre udvekslingsstudenter fra andre verdensdele.

Det blev også et arrangement, hvor Kirstine fik lejlighed til at inspirere Rotarys næste udvekslingsstudent, den nu 15-årige Marie Krogh fra Dronninglund. Hun skal næste sommer ligeledes udsendes til en anden verdensdel i et år. Marie glæder sig til januar, hvor hun får at vide, om det bliver Canada, Asien eller Australien, der skal udforskes som udsendt fra Dronninglund Rotary klub. Ved arrangementet deltog Cream fra Thailand også. Hun er i år på udveksling hos skiftende familier hos Hjallerup Morgen Rotary klub.

Hvert år udveksles omkring 200 unge danske med et tilsvarende antal unge fra oversøiske lande gennem Rotary. På verdensplan omfatter denne ungdomsudveksling omkring 9.000 årligt. Der er tale om en kulturel udveksling. Udvekslingsstudenter får derfor opholdstilladelse i værtslandet, hvor de skal modtage undervisning, men ikke er berettigede til at arbejde.

Formålet med udvekslingen er at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for unge i 15-18 års alderen at opholde sig i et fremmed land som ”Ambassadører for goodwill og international forståelse”, at gøre det muligt for unge gennem et års ophold i et fremmed land at opleve et andet folkeslags levevis, følge dets skikke og skoleundervisning i omgivelser, der er helt forskellige fra deres hjemlige forhold, og at modne dem og udvide deres horisont ved at leve sammen med og indordne sig under folk af en anden kultur, religion, race og ved personligt at måtte klare sig i dagligdagen under helt nye vilkår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...