Naturvejlederens folder rummer 15 ture og arrangementer, man kan deltage i

BRØNDERSLEV: Så er naturvejledernes folder ”Oplev naturen” på gaden. Folderen fås på kommunens biblioteker, turistbureauer og i Naturskolens folderkasse. Man kan også orientere sig på Brønderslev Kommunes hjemmeside eller på facebook.

Folderen indeholder 15 ture og arrangementer, som er et gratis tilbud til kommunens naturglade borgere.

Turene kræver ikke tilmelding, på nær de tre demensvenlige ture.

Turene giver mulighed for mange forskellige naturoplevelser. Raske spadsereture i naturskønne Thise Bakker, rejefangst i brændingen ved vestkysten eller en familiefiskedag på Asaa Havn. Man kan også studere det fascinerende krible-krableliv både ved Dorf Møllegaard og ved Naturskolen i Lunken. Når svampesæsonen begynder, er der tilbud om to lærerige svampeture en i Naturskolen i Lunken og en ved Knøsen i Storskoven.

Naturens Dag markeres ved et større arrangement ved Naturskolen. Danmarks Naturfredningsforening, Nørreå Spejdergruppen, Brønderslev Lystfiskeriforening og naturvejlederne står alle klar med mange forskellige aktiviteter. Vi undersøger søens forunderlige dyreliv, bager pandekager over bål, tager på smådyrssafari, fisker efter skaller og undersøge om snegle kan gå på line!

Også i år indbyder naturvejlederne til det traditionsrige adventsarrangement i Naturskolen. Her vil der blive mulighed for at indsamle materialer i skoven til fremstilling af juledekorationer. Naturvejlederne står klar med materialer til fremstilling af julebukke, skovnisser, julelys af bivoks og meget andet. Julehyggen kan brede sig mens Danmarks Naturfredningsforening serverer gløgg og æbleskiver.

Juleaftensdag om formiddagen beder naturvejlederne om hjælp til at løse et mysterium om skovnisserne. Arrangementet afsluttes i Naturskoles lune lokaler, hvor kaffen nydes og deltagerne udfordres af en naturquiz med præmie til vinderne.

Sæsonen sluttes først i det nye år med en motionstur gennem Søheden og Pajhede Skov, som naturvejlederne arrangerer i samarbejde med Sund By og Hjerteforeningen. Den ca. fem km. lange tur slutter i Naturskolen, hvor den medbragte kaffe nydes.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...