Fredag var der rejsegilde på det kommende forebyggelses- og rehabiliteringscenter

ULSTED: Det skrider planmæssigt fremad med omdannelsen af Ulstedparken fra plejecenter til forebyggelses- og rehabiliteringscenter.

Fredag var der rejsegilde på projektet, der har Sundby-Hvorup Boligselskab som bygherrer. Aalborg Kommune skal drive centret, og ved rejsegildet talte ældre- og handicaprådmand Jørgen Hein (R) indledningsvis til den store forsamling af borgere og brugere.

- Der jeg var herude til et debatmøde for nogle år siden, var I virkelig sure på mig, konstaterede rådmanden med slet skjult henvisning til, at han i sin tid var en af arkitekterne bag lukningen af Ulstedparken.

- Men nu håber jeg, at de fleste kan se idéen i det her. Jeg tror virkelig på vores strategi om at skabe et hus, hvor der kommer fokus på det gode liv og hvor de, der har behovet for genoptræning kan få den fornødne hjælp, tilføjede rådmanden. Han hæftede sig også ved den forebyggelsesindsats, der fremover skal indramme huset.

- Jeg glæder mig over, at Aalborg Kommunes ”fald-team” får fast ophold i centret. De er eksperter i at forebygge faldulykker hos ældre, og vi ved jo, at forebyggelse af fald spiller en rigtig vigtig rolle, bemærkede Jørgen Hein. Han overlod siden ordet til direktør i Sundby-Hvorup Boligselskab, Jens Erik Grøn. Sidstnævnte roste håndværkerne for godt arbejde, ligesom han takkede såvel arkitekt- og ingeniørfirmaet Norconsult som byggefirmaet Kjærsgaard & Simonsen, der har totalentreprisen.

- Og så er jeg rigtig glad for, at vi kan gøre det her i samarbejde med Aalborg Kommune, fortsatte Jens Erik Grøn.

- Ulstedparken er opført i 1990’erne som et rigtig godt byggeri. Vi genbruger meget af det eksisterende men inddrager to tidligere lejligheder til træningscenter, forklarede direktøren. Han slog videre fast, at aktivitetscentret bibeholdes, mens der etableres nyt indgangsparti.

Forebyggelses- og rehabiliteringscentret får Lone Svendsen som forstander. Hun kommer fra en stilling som aktivitetsleder i Aalborg Kommune.

- Vi får et spændende hus med masser af muligheder. Det bliver et sted med rigtig stor udskiftning, for vi får jo hele tiden nye borgere ind til genoptræning. Og så er der seks lejligheder, som er møntet på midlertidig indlogering af borgere, der skal videre til andre enheder. Ligeledes indrettes 4 lejligheder til korte ophold, oplyser Lone Svendsen.

Ombygningen beløber sig til 2,5 mio. kr. Forebyggelses- og rehabiliteringscentret ventes klar til brug omkring den 20. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...