Nye planer for det tidligere kommunale bofællesskab Christiansminde i Hou

HOU: Det tidligere kommunale bofællesskab for plejekrævende ældre i Hou, Christiansminde kan i fremtiden blive omdrejningspunktet for et nyt sundhedshus på Østkysten. I hvert fald hvis det står til indehaver Kurt Molge. Han har i en årrække lejet de i alt seks boliger ud som beboelses- og ferielejligheder under navnet ”Las Vegas”. Stedet er dog også til salg, og Kurt Molge barsler nu med idéen om at lade regionen overtage centret med henblik på omdannelse til et sundhedshus med eksempelvis lægeklinik, fysioterapi og fodterapi.

- Christiansminde blev i sin tid opført som et hus, der kunne anvendes til dette formål. Byggeriet er forud for sin tid, og kan med få virkemidler gøres klar til et moderne sundhedshus. Der er sågar mulighed for at indrette lægebolig i tilknytning dertil, forklarer Kurt Molge.

Han har efter eget udsagn opbakning fra flere lokale erhvervsdrivende, som angiveligt skulle være klar til at bakke økonomisk op om planerne.

- Det hele afhænger dog af, om det kan lade sig gøre at tiltrække en læge hertil, siger Kurt Molge.

Han henviser samtidig til, at lægehuset i Ulsted for nyligt lukkede, og at patienter i både Hou og Ulsted nu er henvist til andre læger.

- Det er ikke optimalt. Især ikke for de ældre, som nu skal transporteres længere væk for at komme til behandling og undersøgelse. Så den lokale opbakning er til stede, lyder det fra Kurt Molge.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Region Nordjylland. Ifølge Kurt Molge ser regionen imidlertid positivt på idéen. Dog er tildelingen af et ydernummer afhængig af muligheden for at tiltrække en læge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...