Udenfor rasede efterårsstormen, og regnen piskede ned, men inde i den store hal på Stutteri Teglovnen ved Brønden var islandshesteforeningen Hekla i fuld gang i søndags med at undervise 21 piger, der alle er med foreningens junior- og ungeteam.

- Det er ikke for hestenes skyld, at vi rykker indendørs, for de vil helst opholde sig ude, men det er mere behageligt for os andre, fortæller klubbens formand, Helle Thing Andersen.

- Vi har et udmærket baneanlæg og et klubhus i Hjallerup, hvor vi normalt holder til, og hvor vi kan tilbyde foredrag, kurser, stævner og andre arrangementer. I vintermånederne rykker vi dog indendørs og lejer den flotte hal her på stutteriet, siger hun.

Klubben råder ikke over heste, så deltagerne må selv medbringe egen hest. Det er ikke gratis, og deltagerne skal desuden betale for at være med på teamet.

- Pigerne er gode til selv at tjene penge ved en række arrangementer i løbet af året, og desuden får vi penge ved at søge sponsorer, fortæller formanden.

Netop i søndags dukkede Liselotte Nøhr fra Fonden Himmerland op med en check på 15.000 kroner, der skal bruges målrettet til undervisning af de unge ryttere.

- Det betyder så meget for os med støtte udefra, så vi kan tilbyde endnu mere undervisning og på den måde gøre rytterne dygtigere, understreger Helle Thing Andersen.

- Jeg er faktisk ny i bestyrelsen, oplyser Liselotte Nøhr.

- Det er første gang, jeg er ude og aflevere penge. Jeg er dog ikke helt uvant med at komme i en rideklub. Som barn og ung red jeg meget, fortæller hun, inden hun overrækker pengene til foreningens formand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...