SOMMER: Ny bestyrelse i Agersted Gymnastikforening har mange planer for den 111 år gamle forening

AGERSTED: Bålet var tændt, og en række legeredskaber fundet frem onsdag aften ved Agersted Gymnastik Forenings klubhus. En række lokale borgere, mest børnefamilier, dukkede op medbringende madkurv og godt humør. Børnene begyndte straks at lege, mens de voksne gjorde klar til spisning i det fri.

For få måneder siden så det ellers ikke så lyst ud for den gamle forening, der er stiftet helt tilbage i 1909. Den var lige ved at lukke, da bestyrelsen ikke længere kunne få økonomien til at hænge sammen på grund stigende driftsomkostninger og corona. En gruppe initiativrige kvinder besluttede imidlertid, at det ikke måtte ske. De indkaldte til møde og efterlyste idéer på facebook. Opbakningen var så stor, at de kunne indkalde til ekstraordinær generalforsamling 14. juni, hvor der blev valgt en helt ny bestyrelse for foreningen. I alt syv nye bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter. Det bemærkelsesværdige er, at alle ni er kvinder.

- Den afgående bestyrelse bakker op om den nye bestyrelse, og der er kommet tilsagn fra byens borgere, virksomheder, foreninger, friskole og børnehave om støtte og samarbejde. Efter et bestyrelsesmøde 16. juni er bestyrelsen nu kommet i arbejdstøjet, oplyser Jane Holm fra foreningens nye bestyrelse.

Et af de nye tiltag er netop aktiviteter på stadion hver onsdag aften kl. 17.30.

-Vi har ikke lagt så mange planer for disse aftener. Vi skal bare hygge os og være sammen, forklarer Janni Eskesen, der er kasserer i foreningen.

- Der er kommet rigtigt mange gode forslag til aktiviteter i og omkring AGF-huset. Det gælder nye former for motion og idræt, og rigtig mange vil gerne give en hjælpende hånd, fortæller hun.

- Vi laver disse sommeraktiviteter hver onsdag fra kl. 17.30 i skolernes sommerferie, men vi har allerede nu planlagt flere idrætsaktiviteter til afvikling efter sommerferien. De vil blive meldt ud omkring skolestart. Det drejer sig bl.a. om et mountainbikeløb og en halv maraton, fortæller Lone Wammen, der også sidder i bestyrelsen.

Hvis man ønsker at deltage i sommeraktiviteterne i Agersted, skal man bare møde op onsdag kl. 17.30 ved klubhuset.

- Det er gratis at deltage, og vi håber, at vi bliver mange, der mødes. Vi skal igen have liv i og omkring vores dejlige klubhus i Agersted, slutter Janni Eskesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...