HR-direktør: - Sparekassens ledelse har vurderet, at det er tid til at sætte det lange lys på og styrke vores stabsfunktioner til fremtiden.

HJØRRING: Sparekassen Vendsyssel er en finansiel virksomhed i en sund og kontrolleret vækst, og samtidig med at forretningen vokser, bliver der løbende skabt helt nye arbejdspladser.

De fleste nyansættelser har de senere år været til sparekassens afdelingsnet i det nord-, midt- og vestjyske samt København. Her har man løbende styrket de lokale kompetencer til gavn for sparekassens 150.000 kunder, men nu er turen kommet til hovedkontoret i Vrå. Sparekassen Vendsyssel søger efter 8-10 nye medarbejdere med akademiske kompetencer. Forretningen vokser, og det samme gør kravene til udviklingen af sparekassens stabsfunktioner i Vrå. Det er her sparekassen driver sine fællesfunktioner til gavn for de ekspederende afdelinger og kunder.

Lars Guldager, HR-direktør i Sparekassen Vendsyssel, fortæller:

- Vores branche er under konstant forandring. Den digitale udvikling og løbende krav fra lovgivning gør, at vi i nogle funktioner har brug for at tilføre nye og anderledes profiler.

I dag har vi de nødvendige kompetencer på vores hovedkontor, men sparekassens ledelse har vurderet, at det er tid til at sætte det lange lys på og styrke vores stabsfunktioner til fremtiden. Det er samtidig en investering i at skabe og fastholde akademiske arbejdspladser i vores lokalområde, hvilket er en vigtig del af sparekassens værdigrundlag. Vi vægter den lokale forankring højt, og vores forretningsmodel giver gode muligheder for, at vi kan bidrage til det lokalområde, vi er en del af. Vi støtter løbende en lang række lokale foreninger og initiativer økonomisk, men her er det altså helt nye arbejdspladser, vi skaber.

Selvom Sparekassen Vendsyssel er en garantsparekasse, skal den ligesom andre pengeinstitutter løbende leve op til Finanstilsynets økonomiske krav om økonomisk polstring mod samfundsmæssige udfordringer, som man blandt andet har set under corona-nedlukningen af Danmark. I modsætning til et aktieselskab har man som garantsparekasse mulighed for at bruge en stor del af indtjeningen lokalt. Sparekassen har ikke et konstant pres fra professionelle investorer, som skal honoreres. En stor del af sparekassens indtjening kan derfor gå tilbage til det lokalområde, hvor den er skabt.

- Vi er næsten 600 kollegaer, som alle udfylder en vigtig funktion i sparekassen.

- Vi er næsten altid på udkig efter rådgivere til en af vores 39 afdelinger, og vi har netop ansat ni unge finanselever, men nu er det så også akademikerne, som vi søger.

- Vi kan tilbyde en arbejdsplads med højt til loftet og rigtig gode muligheder for hele tiden at lære nyt og udvikle sig i et trygt og godt arbejdsmiljø. Vi er i høj grad en virksomhed, som lever af gode relationer både over for vores kunder og samarbejdspartnere, men i lige så høj grad internt hos vores medarbejdere. Vi uddanner løbende vores medarbejdere og vil gerne have medarbejdere med høj faglighed, men alle skal kende værdien af, at de fleste opgaver løses bedst i samarbejde med andre, siger Lars Guldager og fortsætter:

- Vores hovedkontor er centralt placeret i Vendsyssel tæt på E39 og med gode kollektive forbindelser. Tager du for eksempel Nordjyske Jernbaner fra Aalborg Vestby, går der kun 25 minutter til, at du kan stå af i Vrå. Jeg påstår ikke, at Vrå er verdens navle, men byen er i hvert fald let at komme til. Så har du en længerevarende akademisk uddannelse og lyst til at prøve kræfter med den finansielle verden, så er der nu en række spændende muligheder hos os.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...