Turisme: Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Hals Turistforening den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands Hals-kontor, er drømmen om at etablere en ny turistinformation midt i Hals nu tæt på at kunne blive ført ud i livet.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Hals Turistforening den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter.

Dermed kan de nu se frem til at modtage en økonomisk håndsrækning på 20.000 kroner.

- Med støtten fra Sol og Strand er vi nu nået op på 110.000 kroner af de i alt 170.000 kroner, som er nødvendige for at få etableret den container, der skal indeholde turistinformationen. Vi har en ordre klar på containeren og har også fået en tilladelse til opsætning. Vi mangler faktisk bare den sidste sum penge, og vi håber virkelig, at det vil lykkes os at få de sidste penge hjem, så vi kan få turistinformationen etableret i år, siger Ulla Manstrup, der er formand for Hals Turistforening.

Siden det lokale turistbureau lukkede for omkring fire år siden, har der været turistservice på byens bibliotek og senest på Hals Museum. Ønsket er at få informationen mere frem i lyset for bedre at kunne servicere områdets mange feriegæster. Det er derfor besluttet at ombygge en container, som skal placeres på parkeringspladsen ved rundkørslen midt i byen.

- Containeren skal indeholde brochurer og en infoskærm, som fortæller om områdets muligheder og tilbud fra butikker og restauranter. Vores håb er, at de lokale erhvervsdrivende vil betale et beløb for, at deres produkt markedsføres på infoskærmen. På grund af den centrale placering, bliver containeren synlig for alle, siger Ulla Manstrup.

Containeren vil som udgangspunkt være ubemandet. Håbet er dog, at frivillige, som har lyst og tid, vil melde sig til at tage del i informationsarbejdet nogle timer om ugen.

Der uddeles i alt 40.000 kroner, og der er desuden 10.000 kroner til hver af de to andre nominerede. Øster Hurup Borgerforening får penge til etablering af flagallé i forbindelse med det årlige træf for amerikanerbiler ”US Car Camp”, som finder sted i uge 30 i Fruerlund Parken i Øster Hurup. Også initiativtagerne bag Koldkær Vandverden, som er et nyt projekt, der skal involvere et varmtvandsbassin, udendørs badesø, børnebassin, sauna og wellnessfaciliteter, modtager penge.

Bureauchef hos Sol og Strand i Hals, Tina Boelt Sørensen, glæder sig over, at hun en gang om året kan støtte lokale projekter, som kan nytte og fornøje både fastboende og feriegæster.

- Det har stor betydning for os som feriehusudlejningsvirksomhed, at vi har en attraktiv feriedestination, og her er lokalsamfundet en vigtig medspiller. Sol og Strands Lokale Håndsrækning er en god mulighed for dels at anerkende lokale ildsjæle og dels at medvirke til at realisere projekter, siger bureauchefen.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...