TRAFIK: Lysreguleringen i krydset Aalborgvej-Tylstrupvej-Hjallerupvej fjernes og erstattes af rundkørsel

HJALLERUP: I løbet af efteråret forsvinder et af de få lysregulerede lyskryds i Østvendsyssel. Det sker, når lyskrydset i Hjallerup omdannes til en rundkørsel. Teknik- og Miljøudvalget har netop besluttet, at lysreguleringen skal fjernes til fordel for en rundkørsel.

- Lysreguleringen skulle opdateres. Teknikken er nedslidt og slet ikke tidssvarende. Det ville komme til at koste i omegnen af 400.000 kr., og da det desuden koster en del at vedligeholde, besluttede vi i udvalget at fjerne det og etablere en rundkørsel, fortæller næstformand i udvalget, Hildo Rasmussen.

- Det sker i fuld forståelse med borgerne i Hjallerup. Her havde man i øvrigt ønsket to rundkørsler, nemlig både denne ved krydset Aalborgvej, Hjallerupvej og Tylstrupvej og en længere sydpå ved Tryvej. Nu laver vi den her, hvor der er mest brug for den, og jeg er sikker på, at det er en god beslutning. Rundkørsler er jo trafiksikre, og der bygges flere og flere af dem rundt omkring i landet i disse år, siger Hildo Rasmussen.

Nu skal arbejdet i udbud, og ifølge Hildo Rasmussen håber man på, at arbejdet kan påbegyndes i løbet af efteråret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...