Skovområdet ligger ved Borgerstien ud mod omfartsvejen og udgør en kile mod de nærliggende Teglværkssøer

GANDRUP: Mens Gandrup Borgerforening allerede i 2013 indledte et samarbejde med Park- og Naturforvaltningen hos Aalborg Kommune med henblik på renovering af Banestien og forskønnelse af Stationsvej og Stationspladsen, så er der senest også føjet en 1,5 hektar stor, bynær hundeskov til det rekreative projekt. Skovområdet ligger ved Borgerstien ud mod omfartsvejen og udgør en kile mod de nærliggende Teglværkssøer.

I 2016 søgte borgerforeningen kommunale midler til etablering af skoven på en grund, der dengang tilhørte det lokale teglværk. Sundheds- og Kulturudvalget imødekom ansøgningen med et tilskud på 286.000 kroner. Området omfatter også en opholdsplads med møbler og legeredskaber. Projektet er nu fuldt realiseret med en linjeføring, der markerer Sæbybanens oprindelige forløb.

Den kommunale bevilling svarer til kommunens udgifter til jordkøb og beplantning. Borgerforeningens indkøb af parkmøbler og udstyr er finansieret med fondsmidler i form af en donation på 30.000 kroner fra Spar Nord Fonden samt en donation på 44.500 kroner fra Fonden for Sparekassen Vendsyssel i Hals.

Onsdag blev færdiggørelsen af projektet markeret med en sammenkomst. Her præsenterede Birgit Vanggaard og Ernst Maahn fra Gandrup Borgerforening de nye rammer. Fra Aalborg Kommunes Landdistriktsgruppe deltog Pia Juul Eriksen, mens Spar Nord Fonden var repræsenteret ved afdelingsdirektør Sten Bækgaard-Sørensen og bankrådsmedlem Jens Andreasen. Ligeledes var der deltagelse af afdelingsdirektør Søren B. Kjelgaard og fondsbestyrelsesmedlem Jens Højer fra Sparekassen Vendsyssel Fonden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...