Carina Brix Jensen har åbnet gårdbutikken Fredensfryd på Aslundsvej. Fredensfryd byder på et væld af specialiteter og en hyggelig café fyldt med kunsthåndværk og tekstil

Det er lidt af en drøm, der er gået i opfyldelse for Carina Brix Jensen. Fredag åbnede hun dørene til sin egen gårdbutik, ”Fredensfryd” på Aslundvej 51 nord for Vester Hassing. En tidligere lade er omdannet til indbydende lokaler med salg af alverdens lyksaligheder. Vin, øl, gin, kaffe, te og et væld af specialiteter er på hylderne i butikken, der også frister med en hyggelig café. Her kan man spise kage og nyde atmosfæren, der indrammes af kunsthåndværk i form af blandt andet tekstiler og malerier.

- Jeg har altid gået rundt med en drøm om at få min egen butik, fortæller Carina Brix Jensen.

For et års tid siden købte hun og gemalen Henrik det nedlagte landbrug, der siden har gennemgået en større forvandling. Gårdbutikken var dog ikke med i de oprindelige planer. Indtil for få måneder siden var Carina ansat som halinspektør i Vester Hassing.

Den stilling blev imidlertid nedlagt, og Carina måtte se sig om efter anden beskæftigelse. - Og så førte det ene til det andet, forklarer hun.

- Jeg fik overbevist Henrik om, at vi skulle bygge laden om til en gårdbutik. Om ikke andet, så ville vi da få et lækkert lokale, konstaterer hun og roser samtidig søsteren Anitha for solid medvirken i projektet.

- Anitha er boligstylist og hun skal have æren for, at det hele er blevet så lækkert, fastslår den nyslåede butiksindehaver.

Hun kan i øvrigt se tilbage på en god åbning med stort rykind.

– Der har virkelig været mange forbi. Det luner og skaber en vis fortrøstning om, at det nok skal gå, lyder det fra Carina, der lægger stor vægt på begreber som økologi og fair-trade i udvælgelsen af produkterne. – De varer, der sælges hos ”Fredensfryd” må gerne fortælle en historie.

Det vigtigste er dog, at kvaliteten er i top. Så jeg gør mig umage med at skabe kontakter til de rigtige leverandører.

Det er dog svært at spå om kundernes præferencer, så det vil altid være lidt af et sats. Især i begyndelsen, erkender Carina, som også slår et slag for salget af gaveartikler.

– Her forsøger jeg at have et bredt udvalg, men jeg hjælper også gerne folk med at gøre deres egne gaver mere spændende. Det kan være, at man har købt en creme eller en deodorant som man gerne vil kombinere med specialiteter her fra butikken. Så kommer man bare forbi og så finder vi en løsning, siger Carina, som dog ikke alene frister med håndgribelige produkter. ”Fredensfryd” byder nemlig også på landlige oplevelser i form af søde kæledyr som høns, geder og de lamabeslægtede alpacaer.

– Dem har vi tre af, og folk er meget velkomne til også at nyde synet af dyrene. Stedet her skal byde på oplevelser for flere sanser, så udelivet spiller selvfølgelig en rolle. Vi fremstiller i forvejen vores egen honning, men med tiden er det tanken at udvide med hjemmedyrkede grøntsager. Det vil være oplagt, når vi nu har rammerne til det.

Udover det direkte salg i butikken har Carina også åbnet en webshop. Her kan man døgnet rundt surfe rundt mellem produkterne og i ro og mag bestille til hjemmeadressen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...