KULTUR: Ved ferniseringen på Dronninglund Kunstcenter blev den nye kunstneriske leder budt velkommen

Efter at have stået for samtlige udstillinger de seneste næsten 20 år på Dronninglund Kunstcenter har Jette Abildgård valgt at stoppe som kunstnerisk leder, og ved ferniseringen på den nye udstilling i søndags blev hendes efterfølger, billedhugger Stinne Teglhus, budt velkommen af Kunstcentrets formand, Peter Hvid Jensen.

- Du bliver kunstnerisk leder i en tid, hvor forandringens vind er over os, sagde han og fortsatte:

- Der foregår i disse år i de større byer en voldsom vækst i kulturfaciliteter og kulturtilbud. Det skal vi som kultur- og kunstinteresserede være glade for, men det stiller Dronninglund Kunstcenter over for nye udfordringer, for hvordan sikrer vi, at kunstcentret videreudvikler sig som kulturelt og kunstnerisk fyrtårn i Sydøstvendsyssel, og hvordan finder vi en unik og betydningsfuld rolle i det samlede nordjyske kulturbillede? spurgte han og understregede, at målet er at få besøgende og kunstnere fra hele landet og gerne udlandet til i stigende grad at tænke på Dronninglund Kunstcenter som et spændende udstillings- og oplevelsessted for kvalitetskunst.

- Vi er optimister. Vi har en solid og anerkendt tradition for kvalitet i vores udstillinger, vi har et hus med en spændende arkitektur, unikke naturoplevelser, en stor venneforening, mange engagerede medarbejdere, velvillige lokale virksomheder, og nu har vi også fået Stinne med på holdet. Det giver grund til optimisme, sagde Peter Hvid Jensen i sin velkomst til den nye kunstneriske leder.

Stinne Teglhus er uddannet på den grafiske linje på Designskolen i Højer, og hun har de seneste mange år arbejdet som billedhugger. Hun er bosiddende i Hirtshals.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...