HALS: Der var stor aktivitet på jollehavnen i Hals den forgangne lørdag. En række nye søspejdere skulle døbes på traditionel manér som symbol på, at de har lært de basale færdigheder. Det foregik med tildelingen af grønlandske navne efterfulgt af en kold dukkert. Kong Neptun havde meldt afbud, så i stedet stod gruppeleder Vivi Markbjerg for ritualet. Også 4 voksne frivillige lod sig døbe på dagen, der i øvrigt blev indledt med velkomst af formand, Tina Bols Pedersen. Herefter var der afsløring af navne på søspejdernes nyrenoverede optimistjoller. Renoveringen er forestået via midler fra Dansk Ungdoms Fællesråds lokalpulje. Ligeledes har søspejderne fået midler fra Sankt Georgs Gilderne til et understel med hjul.

Søspejderne i Hals har i øvrigt god vind i sejlene. Hen over foråret er der dukket flere nye op, og sommeren er brugt på at genopfriske sejleregenskaberne. Samtidig har flere forældre sagt ja til at agere hjælpere i følgebåde, når der sejles. Udover optimistjoller råder spejderne over 2 europajoller, 6 juniorkajakker samt et 24 fods sejlskib. Dog mangler foreningen hjælp fra erfarne sejlere til at komme i gang med at sætte sejl på sidstnævnte.

Efter seancen var der hygge i Hals Søsportscenter med servering af pålægskagemand til de fremmødte. Her var der også uddeling af diplomer og t-shirts til de nydøbte spejdere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...