E-LÆRING: Innowell i Hjallerup tilbyder e-læring til studerende i hele landet

Under nedlukningen af landet har mange prøvet at blive undervist over nettet, fordi skoler og uddannelsesinstitutioner har været tvunget til at holde lukket.

I Hjallerup er der faktisk en mand, der har gjort det til en levevej at levere undervisning på nettet.

Navnet er Brian Mosevang, og fra sin kælder i privatboligen på Søndergade i Hjallerup driver han en innovativ e-skole, der udbyder bæredygtige wellness- og sundhedsuddannelser som e-læring.

Virksomheden hedder Innowell og tilbyder bl.a. uddannelse til lægeeksamineret klinisk fodplejer. Skolen har i øjeblikket 400 studerende fra hele landet samt danske studerende, der bor i udlandet.

- Idéen opstod for snart 20 år siden, da min hustru på daværende tidspunkt drev en traditionel privatskole inden for massage, kosmetologi og fodpleje, fortæller Brian Mosegaard, der oprindeligt var uddannet maskinarbejder, men på grund af en dårlig ryg på det tidspunkt var ved at uddanne sig til lærer.

- Jeg ville gerne have haft muligheden for at tage uddannelsen som e-læring, for det var for familien en økonomisk hård situation, at den ene part skulle gå fra et velbetalt job til en lav studieydelse, forklarer han.

Læreruddannelsen er senere kommet som e-læring, men det var første senere.

- Jeg var allerede dengang overbevist om, at fjernundervisning ville blive fremtidens foretrukne læringsmetode, og jeg blev grebet af tanken om at starte en ny og anderledes privatskole inden for sundhed og wellness ud fra et helt nyt og bæredygtigt læringsperspektiv. Jeg ville gerne tilbyde både uddannelser og kurser som blandet e-læring og ønskede dermed at henvende mig til dem, der gerne ville studere samtidig med, at de passede job og familie, siger han.

Brian ville også gerne målrette uddannelserne til voksne, som havde længere erhvervserfaring og evt. forudgående uddannelser.

Ligeledes ønskede han at skabe en bæredygtig netbaseret uddannelsesinstitution, som var kvalitetsorienteret og med en læringsplatform, der skabte de bedste forudsætninger for læring gennem nettet. Allerede dengang blev værdierne om bæredygtige uddannelser, uddannelse for alle uanset bopæl og én til én undervisning brugt som grundsten til de kommende uddannelser.

Fra starten blev der etableret et samarbejde med Aalborg Universitets eksperter i e-læring, og her blev idéen mødt med positivitet og engagement. Med sammenkoblingen af universitetets e-learningsekspertise og Brian Mosegaards læringskompetencer blev Innowell en realitet, og i 2005 åbnede Innowell officielt.

- Vi opfatter os som pionerer inden for blandet e-læring. Før Innowell var der ikke mange, der kunne forestille sig, at uddannelser med praktiske elementer skulle udbydes på blandet e-læring. Vi har mødt stor modstand fra mange sider, men håber nu, at mange flere får øjnene op for, hvor fantastisk et didaktisk og pædagogisk læringsværktøj e-læring er, siger Brian Mosegaard.

En ændring af akkrediteringsloven i april 2019 åbnede for, at også private uddannelser kunne få foretaget en niveauvurdering af en uddannelses samlede mål for læringsudbytte i forhold til ”Kvalifikationsrammen for Livslang Læring”.

Det primære formål med niveauvurderinger er at synliggøre sværhedsgraden af læringsudbyttet af disse uddannelser og give bedre overblik over det private uddannelsesmarked.

Kvalifikationsrammen kan ses som en stige, hvor det samlede læringsudbytte gradvist stiger fra niveau 1 til niveau 8, hvor 1 er folkeskole og 8 er Ph.d.-uddannelse. Innowells uddannelse til Klinisk Fodplejer blev 6. oktober 2020 niveauvurderet til niveau 5.

- Det er i høj grad også de studerendes fortjeneste, at vi har opnået et så højt kvalifikationsniveau og tilfredshedsniveau, for det er blandt andet gennem deres evalueringer og vores kvalitetssikringssystem, at vi sammen har kunne udvikle uddannelsen til det kvalitetsniveau, vi har i dag, udtaler skoleleder Brian Mosegaard.

- At vi så bliver landets første private uddannelsesudbyder af en fodbehandleruddannelse, der opnår så højt et kvalifikationsniveau af Danmarks Akkrediteringsinstitution, er noget, jeg naturligvis er meget stolt af, og tilegner dette til vores dedikerede undervisere, som brænder for en nærværende kvalitetsorienteret e-læring. En e-læring med mennesket i centrum i begge ender af computeren, lyder det begejstret fra Brian Mosegaard.

- Jeg er utrolig glad og stolt over Innowell, vores engagerede medarbejdere og de mange tilfredse studerende og uddannede. Deres støtte er en stor inspiration, slutter skoleleder Brian Mosegaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...