To lokale naturfotografer viser det store i det små med en ny fotobog om Jyske Ås

Det har taget de to lokale naturfotografer Glenna Andersen og Christian Nørgaard fem år at få taget de helt rigtige fotos til en ny bog på 400 sider om den Jyske Ås.

Der er i alt 650 fotos i bogen, men der kunne have været mange flere.

- Vi har taget næsten 11.000 fotos, så vi måtte vælge mange fra, inden vi fandt de helt rigtige til bogen. Det har været en lærerig proces, hvor vi har stillet store krav til både den tekniske og den kunstneriske kvalitet, fortæller 58-årige Glenna Andersen fra Jerslev, der har haft interesse for at fotografere, siden hun fik sit første lommekamera i konfirmationsgave.

- Det samme her. Mit første kamera fik jeg også i konfirmationsgave, men det er lidt flere år siden, smiler 80-årige Christian Nørgaard.

De har begge brugt talrige timer på at fokusere på de helt rigtige motiver i området ved Søheden Skov og Naturskolen i Lunken. De kan ikke fortælle præcist, hvor mange timer de har brugt, men det har taget fem år med talrige besøg i området at blive klar. Begge har taget rigtigt mange nærbilleder, hvor de fanger motiver og farver, som ikke ses med det blotte øje. Det handler om at finde de smukke detaljer. At finde det store i det små.

- Man ser en masse detaljer, når man går så tæt på. Det myldrer med liv, og det er fascinerede, siger Glenna Andersen og fortsætter.

- Jeg er ikke glad for edderkopper inde i huset. Men efter jeg er kommet tæt på de små liv, er jeg begyndt at flytte dem ud i stedet for at mase dem, siger Glenna Andersen.

Bogen er lige nu i trykken, og de to fotografer glæder sig nu til at se den færdige bog, der skulle blive klar til julehandlen.

Den bliver trykt i 1500 eksemplarer og præsenteres 9. november i sparekassen i Jerslev, der sammen med andre lokale kræfter har bakket op om projektet.

Formatet er på 28 x 26 cm.

- Jeg har målt op hjemme i reolen, at den ikke skal være større, for ellers stikker den ud af reolen. Og det er noget rod, siger Glenna Andersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...