Maleren Georg Jacobsen (1887-1976) var en af de nordiske kunstnere, der slog sig ned i Paris omkring 1920.

Jacobsen mødte her mexicaneren Diego Rivera, der netop havde brudt med kubismen, og var ude i en ny kunstnerisk mission - en mission, som i særdeleshed Jacobsen tog til sig.

I en gruppe af kunstnere, der jævnligt samlede sig i Riveras lejlighed for at diskutere og analysere kunsten, var Jacobsen den store kompositionsteoretiker.

Missionen var at videreføre den franske kunstner Paul Cézannes idéer - at et maleris grundsten var kuglen, keglen og cylinderen - men Rivera og resten af gruppen, hovedsageligt bestående af danske Jacobsen, norske Alf Rolfsen, svenske Otte Sköld, brasilianske Paul Araujo og russiske Angelina Beloff ville modsat kubisterne (der førte alt tilbage til de tre kompositoriske elementer), bruge kuglen, keglen og cylinderen som en underliggende malerikonstruktion.

Georg Jacobsen bliver hovedperson i den udstilling, der i 2021 åbner på Ribe Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum, og som i 2022 rejser videre til Trondheim.

- Vi har udarbejdet et værkudvalg, men ved samtidig, at der findes en del malerier, som vi ikke har haft mulighed for at lokalisere. Derfor beder vi nu om jeres assistance, lyder det.

Maleriet Spansk billede fra 1922 er sidst lokaliseret til Dronninglund, og derfor tillader vi os, at bringe denne efterlysning i nærområdet.

Det er malet under en rejse til Toledo i 1922, hvor Jacobsen rejste med sin svenske kollega Otte Sköld.

Hvis du ligger inde med det efterlyste Georg Jacobsenmaleri, eller har et værk, der er signeret GJ/Georg Jacobsen, så kan du tage kontakt til museumsinspektør ved Ribe Kunstmuseum Josephine Nielsen-Bergqvist.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...