MOTORSPORT: Dronninglund og Omegns Motorklub har opløst sig selv efter at have eksisteret i godt 60 år

For år tilbage, hvor de færreste havde bil, havde Dronninglund og Omegns Motorklub mange medlemmer, og der blev arrangeret bilorienteringsløb flere gange i løbet af året. Nu, hvor alle har bil, er interessen for at deltage i denne sportsgren helt forsvundet, og derfor har bestyrelsen for den lokale klub besluttet at nedlægge den.

- Det er da med blødende hjerte, vi gør det, men når ingen gider at være med længere, ser vi ingen anden udvej, siger klubbens formand, Ole Thomsen, der har været medlem af klubben siden 1978.

- Der er ingen af den slags klubber tilbage i Vendsyssel. Vi skal langt ned i landet for et finde en klub, og den findes kun, hvis den råder over en bane, hvor de unge kan give den gas. Det skal gå stærkt, og de orker ikke at køre orienteringsløb, hvor vi skal følge færdselsreglerne og køre efter kort. De unge bruger jo ikke kort i dag. Det er gps og den slags. Vi har forsøgt flere gange at arrangere løb, men når ingen møder op, så mister man efterhånden interessen og giver op, siger formanden.

Klubben har fortsat et pænt antal medlemmer, men de er alle oppe i årene.

- Der er ingen tilgang af unge, og så går det ikke. Desuden bor mange af medlemmerne langt fra Dronninglund. Vi har medlemmer i Sønderjylland og mange andre steder, fordi folk jo flytter og bosætter sig andre steder. Det gør også det hele mere besværligt, må Ole Thomsen konstatere.

- Klubben blev startet helt tilbage i efteråret 1960, og den stiftende generalforsamling foregik vist nok på Dronninglund Hotel, fortæller klubbens kasserer, Ole Jensen, der har gjort klubkassen op og fundet 20.000 kroner.

- Det beløb har vi skænket til Dronninglund Borgerforening, så de kan få lidt glæde af pengene, siger kassereren.

- Vi er naturligvis glade for, at motorklubben har tænkt på os, siger borgerforeningens kasserer, Finn Larsen.

- Vi har faktisk allerede en idé til, hvad pengene skal bruges til. Vi har længe ønsket os et materialehus i vores dejlige skov midt i byen. Det savner vi, så det er meget sandsynligt, at pengene skal bruges til dette hus, fastslår Finn Larsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...