Sparekassen Vendsyssels Fond, Dronninglund, vil komme til at gøre en forskel i lokalsamfundet de kommende år

DRONNINGLUND: Det er ikke småpenge, den nye fond, Sparekassen Vendsyssels Fond, Dronninglund, uddeler. Første runde af uddelinger er sket, og i denne uge uddeles penge til ansøgere i anden runde. Til den første runde var der 40 ansøgere, hvoraf omkring halvdelen blev tilgodeset med donationer.

- Interessen var stor, og der var mange gode projekter, fortæller formanden for fonden, Asbjørn Hansen.

Fondens øvrige bestyrelsesmedlemmer udgøres af den bestyrelse, der sad, da Dronninglund Sparekasse fusionerede med Sparekassen Vendsyssel. Desuden er tidligere direktør Villy Sørensen, tidligere formand Højer Yde Skaksen og afdelingsdirektør Anders Guldborg indtrådt i bestyrelsen.

- Onsdag aften kigger vi på anden runde, og her er der indkommet 16 ansøgninger. Vi er en stor bestyrelse, men vi er forbavsende enige, når det gælder, hvem der skal have penge. Jeg vil tro, at vi er enige i omkring 90 pct. af uddelingerne. Resten må vi så stemme om. Det er mange penge, det drejer sig om. I første omgang uddeler vi 4,8 mio, og næste år runder vi de syv mio., så det vil være noget, der sætter aftryk i lokalsamfundet. Det er skønt at dele penge ud, men det er også svært, siger formanden.

Heri er afdelingsdirektør Jesper Nielsen enig. Han sidder også i fondsbestyrelsen.

- Det er et stort ansvar, for man vil gerne støtte en række projekter, men man vil jo også være ked af det, hvis vi deler penge ud til noget, der efter få år lukker, og pengene er spildt, siger han.

Et af de projekter, fonden har støttet, er en kunstgræsbane i Dronninglund. Bag projektet står DIF Fodbold med Jan Snerle i spidsen for det særlige kunstgræsbaneudvalg.

- Vi har arbejdet på projektet i tre år, og nu realiseres det, men det sker kun takket være den lokale fond, fortæller han.

- Da vi startede, gik vi faktisk efter at skaffe ni mio., for vi har også en plan om en multibane og en 8-mands fodboldbane, men det gennemføres kun, hvis vi skulle være så heldige at ramme nogle fonde, der vil hjælpe os. Det vil give os endnu flere brugere, siger Jan Snerle.

Fonden har bevilget 600.000 kroner til projektet, men der er desuden indgået en samlet finansieringsplan mellem fonden og Sparekassen Vendsyssel på 3 mio. kr.

- Projektet koster fire mio., og det beløb er skaffet, da vi også får 300.000 fra Cuppen, DIF betaler selv 300.000 og samme beløb kommer fra kommunen. For de penge får vi en perfekt bane, der er indrettet, så man nemt kan spille enten 11- eller 8-mands kampe, og så kan den bruges hele året. Vi laver den nemlig så stor, at der er ekstra fem meter bag mållinjen. Så har vi et sted at køre sneen hen om vinteren. Vi får også et skur og en vognpark, fortæller Jan Snerle.

Projektet starter allerede i uge 28, hvor der skal fjernes nogle træer.

- Der skal også fjernes jord, men det kastes op til en vold, som man kan stå på og se ned på banen. Det hele tager 12-14 uger, så hvis vejret ellers arter sig, forventer vi at være færdige inden efterårsferien, fortæller han og oplyser, at den nye kunstgræsbane også kan bruges til håndbold.

- Cuppen støtter projektet, så banen bliver også mærket op til håndboldbaner, så den kan bruges til Dronninglund Cup. Der bliver plads til syv håndboldbaner, fortæller Jan Snerle, der videre oplyser, at banen skal rives hver fjerde uge og efterfyldes med granulat efter behov.

- Den skal passes og plejes som en anden fodboldbane, men vi skal selvfølgelig ikke slå græs. Vi har 15-20 mand, der skal sørge for, at banen altid er klar til brug. Vi føler, det er et projekt til glæde og gavn for mange af byens borgere og for de omkringliggende byer. De får nemlig også mulighed for at bruge denne superbane. Det bliver fantastisk, og jeg er sikker på, at vi får den pæneste bane nord for Hobro, siger Jan Snerle.

Kunstgræsbanen i Dronninglund er et af de største projekter, fonden har støttet. Desuden har Dronninglund Borgerforening fået økonomisk hjælp til at købe ”Hjørnet”. Også folkene bag Støberiet i Asaa har fået en stor donation til indkøb af den gamle bygning.

En hel række ansøgere har fået penge til mindre projekter. Det gælder således Egnssamlingen i Try.

- Vi har allerede brugt pengene, og projektet er færdigt, fortæller lederen af Egnssamlingen, Mogens Gregersen.

Her har man fået penge til et projekt, der skal sikre samlinger og bygninger. Der er således kommet nyt tag på en af bygningerne og nye vinduer i alle opvarmede rum.

- Vi fik 125.000 fra LAG og et tilsvarende beløb fra fonden, så vi kan gennemføre projektet. LAG forlangte, at vi skulle sætte det i gang nu, så da vi startede, var vi ikke sikre på, om vi kunne skaffe pengene, eller om vi selv skulle kautionere. Heldigvis fik vi penge fra fonden. Vi betragter det som et kæmpe skulderklap til det projekt, vi har gang i, slutter Mogens Gregersen.

Onsdag aften uddeler Sparekassen Vendsyssels Fond, Dronninglund, penge til nye projekter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...