Christian Roar Pedersen bliver kirkebogsførende sognepræst

HALS: Efter 11 år på halv tid, skal Christian Roar Pedersen nu til at arbejde på fuld tid i Hals og Hou. Han overtager stillingen som kirkebogsførende sognepræst efter Sophie Nordentoft, der er flyttet til Aalborg.

- Jeg glæder mig til at fokusere 100 procent på sognet, siger Christian Roar Pedersen, der hidtil har delt præstegerningen med en stilling som daglig leder af Presse og Kommunikation i Aalborg Stift.

- Jeg vil bruge min viden om kommunikation til at målrette sognenes henvendelser til medlemmerne. Eksempelvis vil alle nye forældre fremover få et brev fra kirken, hvor de ønskes tillykke. Og jeg kan forestille mig, at alle tilflyttere også får en hilsen fra deres nye sognekirke, lyder det fra Christian Roar Pedersen. Han slår også fast, at han vil fortsætte med at gøre folkekirken synlig på sociale medier, om end det faktisk er det klassiske præstearbejde, han mest ser frem til.

- Mødet med mennesker i glæde og sorg er utroligt berigende. Jeg glæder mig til at få mere tid til sjælesorgssamtaler. Af samme grund har jeg købt en ny sofa til kontoret i sognegården. Der er altid kaffe på kanden, et lyttende øre og en plads i den blå sofa, smiler han.

Sjælesorg kan ifølge sognepræsten oversættes til omsorg for sjælen. Det er folkekirkens gratis tilbud om samtaler med en præst. Man skal blot maile eller ringe for at bestille en tid. Christian Roar Pedersen er i gang med et toårigt efteruddannelsesforløb i netop sjælesorg.

- Det kan være en stor lettelse at vende livet med en udenforstående, siger han og fortsætter:

- I det særlige sjælesørgeriske rum kan man lade masken falde uden at tabe ansigt. Det kræver nænsomhed og varsomhed fra præsten. Jesus siger: "Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile." Hvilen kommer, når man tør være den man er, dér hvor man er.

Christian Roar Pedersen er gift med Helle Rosenkvist, der er præst i Lindholm. Parret kommer til at bo i hendes embedsbolig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...