Kirkegård ønsker mere biodiversitet og vil tiltrække flere fugle ved hjælp af 15 nye ynglekasser

ØSTER HASSING: Øster Hassing Kirkegård bliver et sandt slaraffenland for småfugle. Det er i hvert fald ambitionen efter opsætningen af 15 nye ynglekasser, der fremover skal bidrage til endnu større biodiversitet på stedet. Projektet er sat i søen i forlængelse af det såkaldte Grøn Kirke-initiativ, der blandt andet har til formål at fokusere på bevarelse og fremmelse af varieret natur på kirkegårdene.

Vinni Sørensen, der er gartner-elev i regi af det lokale kirkegårdssamarbejde, har taget initiativ til opsætningen af fuglekasserne. Og Væksthuset, der er et dagtilbud for unge med særlige behov, har sået for fremstillingen. Forleden var nogle af Væksthusets borgere så med til at montere kasserne.

- Vi har allerede meget fokus på at tiltrække flere insekter til vores kirkegårde. Men fuglene har vi indtil videre ikke gjort så meget for. Det gør vi nu, og håbet er, at kasserne hurtigt bliver hjemsted for fuglereder, siger Vinni Sørensen.

Hun beretter videre, at de nye kasser er dimensioneret med henblik på specifikt at tiltrække arter som træløber, musvit og rødstjert. Ligeledes er der lavet kasser til mejser og stære.

- Netop i denne tid er fuglene på udkig efter egnede redepladser. Så derfor er det ideelt, at vi monterer kasserne nu, tilføjer Vinni Sørensen.

Hun takker samtidig Væksthuset for hjælpen.

Udover de 15 ynglekasser i Øster Hassing opsættes 5 kasser på kirkegårdene i både Vester Hassing og Gåser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...