Det begyndte som et aftenskoletilbud under LOF i 1970. 50 år senere holder en flok herrer med forkærlighed for madlavning stadig sammen. Og deres underviser er fortsat den samme. Forleden var der inviteret til jubilæum hos sidstnævnte. Madholdet fejrede således de fem årtier med en festmiddag hos Ane-Marie Viegh Jørgensen på Østervang i Gandrup. På dagen stod de dog ikke selv for tilberedningen. Dén opgave var lagt i hænderne på Ane-Marie Viegh Jørgensens søn og svigerdatter.

- Nu om stunder mødes vi kun en gang om året, fortæller værten.

- Men i mange år var vi samlet i skolekøkkenet på Gandrup Skole en gang om ugen. Her var temaet ”finere madlavning for mænd”. Nu skiftes vi til at være vært for den årlige middag, hvor fruerne altid er inviteret med. Værten bestemmer dog, om vi selv skal tilberede middagen, eller om vi får andre til det. 50-året var dog så specielt, at vi ikke selv ville stå i køkkenet, forklarer Ane-Marie Viegh Jørgensen. Hun beretter videre, at alle nuværende deltagere, med undtagelse af en enkelt, har været med siden 1970.

- Alderspræsidenten er forhenværende viceskoleleder på Gandrup Skole, Arne Christensen. Han runder snart 90 år, oplyser Ane-Marie Viegh Jørgensen, der selv i mange år var lærer på netop Gandrup Skole.

Gennem årene er der naturligvis kreeret masser af velsmagende retter.

- Jeg har lært mændene lidt af hvert om kogekunst, men de har altid selv haft stor indflydelse på, hvad vi skulle lave. Og da vi både havde en slagter og en købmand med på holdet, så var der jo adgang til de bedste råvarer, lyder det fra Ane-Marie Viegh Jørgensen. Hun fremhæver i øvrigt kylling i skilt sovs som en af de mere specielle retter, der er tilberedt.

- Vi har også engang fået hvalbøffer, men det smagte vist mere specielt end godt, erindrer hun og tilføjer, at holdet har haft mange traditioner.

- Da vi var et aftenskolehold, fik vi eksempelvis altid stegte ål en gang om året. Det var en af de mere populære retter.

Hvor længe madholdet opretholder den årlige sammenkomst, tør Ane-Marie Viegh Jørgensen dog ikke spå om.

- Vi har det rigtig sjovt sammen, og vi nyder hinandens selskab. Så jeg håber på mange år endnu, fastslår hun.

Jubilæumsmenuen bestod i øvrigt af en velkomstsnack af svesker med bacon, pestoruller og krustade med tapenede. Forretten var sammensat af rygeost med laks, stenbiderrogn med cremefraice og skaldyrssalat, mens der til hovedret blev serveret oksefilet med saltbagte kartofler. Dertil fik selskabet sauce, smørstegte gulerødder med timian samt bønner med bacontern. Til dessert var der profiteroles med chokoladecreme, bærcreme og lemoncurd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...