Kræftens Bekæmpelse samler 5. oktober ind via et motionsløb

HALS: 5. oktober lægger Hals sig i den lyserøde sele for at skabe aktiviteter og opmærksomhed om brystkræftsagen. Det sker, når der for 12. gang er Lyserød Lørdag, og hvor Kræftens Bekæmpelse i Hals samler ind via et motionsløb.

- Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark. Hvert år konstateres cirka 4.700 nye tilfælde, og 1 ud af 9 rammes af sygdommen.

- Det er baggrunden for, at vi sætter ekstra fokus på brystkræft den 5. oktober, siger Tove Pedersen fra den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse. Arrangementet omfatter både maraton, halvmaraton, gå- og cykeltur og foreningen håber selvsagt på stor opbakning.

- Vi er meget taknemmelige for den velvilje vi møder fra erhvervslivet, der gavmildt støtter med præmier, konstaterer Tove Pedersen. Hun peger også på, at Fonden for Sparekassen Vendsyssel i Hals bakker op med økonomiske midler.

- Vi glæder os til at byde velkommen til dette års Lyserød Lørdag. Vi opfordrer alle til at tage familie, venner og kolleger under armen og deltage i aktiviteterne, siger hun.

I fjor var der Lyserød Lørdag i mere end 215 byer, og der blev indsamlet 4,75 millioner kroner. De indsamlede midler går til indsatsen mod brystkræft i form af forskning og forebyggelse samt hjælp og støtte til patienter og pårørende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...